Paradisul există! Nu o spun eu, ci un neurochirurg celebru, care a stat 7 zile în comă profundă


În decembrie 2011, scriam un articol despre un neurochirurg american celebru care recunoştea că creierul şi conştiinţa sunt lucruri independente şi că există viaţă după moarte (https://www.lovendal.ro/wp52/un-neurochirurg-american-recunoaste-ca-mintea-e-independenta-de-creier-si-ca-astfel-exista-viata-dupa-moarte/). E vorba de Dr.Alexander Eben, care predă ştiinţele neurologice la Universitatea Harvard, şi care a stat 7 zile într-o comă profundă, în anul 2008, după ce a contractat o formă rară de meningită bacteriană. Neurochirurgul va scoate o carte foarte interesantă în octombrie 2012 şi care se intitulează „Dovada paradisului, o călătorie a unui neurochirurg în viaţă de după moarte”.

Vă daţi seama, omul acesta e neuochirurg…e un specialist în creier, deci are noţiunea vorbelor. El şi-a dat seama că în perioada cât a stat în comă profundă, neocortexul său a rămas inactivat, adică n-ar mai fi trebuit să simtă absolut nimic, ca şi cum ar fi avut un văl negru peste ochi. „N-ar fi trebuit”…pentru că aşa ne învaţă ştiinţa medicală actuală: că nu mai există nimic dincolo de creier şi, odată cu moartea creierului, nu mai avem niciun simţ. Prin blocarea neocortextului, Dr.Alexander Eben nu trebuia să simtă nimic: dar el a simţit! A descris chiar cum a ajuns în paradis. Iată ce ne spune el: „Cât am fost în comă, am simţit că mă aflam într-un loc plin de nori. Mari, pufoşi, albi-rozii. Ei pluteau sub un cer albastru întunecat. Fiinţe transparente şi strălucitoare se deplasau pe cer, lăsând în spatele lor urme.”

Dr.Alexander Eben recunoaşte că expertiza sa ştiinţifică l-a făcut să fie sceptic faţă de viaţa de apoi (şi asta datorită educaţiei greşite şi incomplete a şcolilor şi universităţilor din lume), dar experienţa unică avută l-a făcut să-şi schimbe părerea. „Nu sunt prima persoană care a descoperit dovezi de existenţă a conştiinţei dincolo de corp”, a spus el. „Dar acum sunt o persoană diferită faţă de cum eram înainte, pentru că am reuşit să simt o parte din realitatea de dincolo.”

Sunt sigur că, dacă şi Stephen Hawking (renumitul ateist, ce nu crede în conştiinţa după moarte) ar cădea într-o comă şi şi-ar reveni, ar recunoaşte şi el cât de mult a greşit când a spus că „viaţa de apoi e un basm” (https://www.lovendal.ro/wp52/stephen-hawking-crede-ca-viata-de-apoi-este-un-basm-vai-de-capul-lui/).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock