Site de secrete, stiinta si metafizica

Paradisul există! Nu o spun eu, ci un neurochirurg celebru, care a stat 7 zile în comă profundă

62 40

În decembrie 2011, scriam un articol despre un neurochirurg american celebru care recunoştea că creierul şi conştiinţa sunt lucruri independente şi că există viaţă după moarte (https://www.lovendal.ro/wp52/un-neurochirurg-american-recunoaste-ca-mintea-e-independenta-de-creier-si-ca-astfel-exista-viata-dupa-moarte/). E vorba de Dr.Alexander Eben, care predă ştiinţele neurologice la Universitatea Harvard, şi care a stat 7 zile într-o comă profundă, în anul 2008, după ce a contractat o formă rară de meningită bacteriană. Neurochirurgul va scoate o carte foarte interesantă în octombrie 2012 şi care se intitulează “Dovada paradisului, o călătorie a unui neurochirurg în viaţă de după moarte”.

Vă daţi seama, omul acesta e neuochirurg…e un specialist în creier, deci are noţiunea vorbelor. El şi-a dat seama că în perioada cât a stat în comă profundă, neocortexul său a rămas inactivat, adică n-ar mai fi trebuit să simtă absolut nimic, ca şi cum ar fi avut un văl negru peste ochi. “N-ar fi trebuit”…pentru că aşa ne învaţă ştiinţa medicală actuală: că nu mai există nimic dincolo de creier şi, odată cu moartea creierului, nu mai avem niciun simţ. Prin blocarea neocortextului, Dr.Alexander Eben nu trebuia să simtă nimic: dar el a simţit! A descris chiar cum a ajuns în paradis. Iată ce ne spune el: “Cât am fost în comă, am simţit că mă aflam într-un loc plin de nori. Mari, pufoşi, albi-rozii. Ei pluteau sub un cer albastru întunecat. Fiinţe transparente şi strălucitoare se deplasau pe cer, lăsând în spatele lor urme.”

Dr.Alexander Eben recunoaşte că expertiza sa ştiinţifică l-a făcut să fie sceptic faţă de viaţa de apoi (şi asta datorită educaţiei greşite şi incomplete a şcolilor şi universităţilor din lume), dar experienţa unică avută l-a făcut să-şi schimbe părerea. “Nu sunt prima persoană care a descoperit dovezi de existenţă a conştiinţei dincolo de corp”, a spus el. “Dar acum sunt o persoană diferită faţă de cum eram înainte, pentru că am reuşit să simt o parte din realitatea de dincolo.”

Sunt sigur că, dacă şi Stephen Hawking (renumitul ateist, ce nu crede în conştiinţa după moarte) ar cădea într-o comă şi şi-ar reveni, ar recunoaşte şi el cât de mult a greşit când a spus că “viaţa de apoi e un basm” (https://www.lovendal.ro/wp52/stephen-hawking-crede-ca-viata-de-apoi-este-un-basm-vai-de-capul-lui/).

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie