Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Sindromul Pica: oameni care mănâncă pământ, cărbune sau hârtie

560

sindromul picaPrintre manifestările caracteristice sindromului Pica se numără nevoia constantă de a mânca pământ, cărbune, rugină, cretă sau hârtie. Au existat însă şi bolnavi care au avut şi alte “preferinţe”, de la excremente de animale până la bucăţi de metal. Potrivit psihiatrilor, Pica apare la persoane cu o dezvoltare psihică redusă. Maladia poate afecta copiii şi persoanele cu mari dificultăţi de învăţare. Circa 1% dintre cei cu probleme la învăţătură suferă de forme severe de Pica.

Deşi afecţiunea este foarte rară, se poate solda cu urmări foarte grave, putând provoca tulburări digestive, infecţii cu viermi sau dentare. Un studiu recent a relevat că 25% dintre bolnavii cu tulburări psihice suferă de Pica, maladia afectându-i în proporţie de 60% pe autişti. Există două forme de Pica. Una în care o persoană mănâncă o hrană comestibilă, dar nepreparată: boabe de cafea, coji de cartofi etc. Şi o alta, când individul mănâncă orice altceva în afară de alimente.

Pica poate să apară la copiii mici. Se pare că 20% dintre copii suferă de Pica, într-o anumită etapă a vieţii. Mulţi o depăşesc, dar la cei afectaţi este asociată cu autismul şi dificultatea de a învăţa sau cu leziuni cerebrale grave.

Orgoni Crystal