Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un mister medical: persoanele cu miros mai slab au şanse mai mari să moară mai repede. De ce?

166

blankTestarea puterii de mirosire a oamenilor ar trebui să devină o parte obișnuită a vizitei lor la medic, spun cercetătorii. Astfel, ei au ajuns la concluzia că persoanele în vârstă, cu un simţ slab al mirosului au de până la 50% mai multe şanse de a muri în urmatorii 10 ani. Constatările lor, publicate în revista “Annals of Internal Medicine”, au arătat că, dacă am compara cu bătrânii cu un bun simț al mirosului, cei cu un miros mai slab au până la 46% risc mai mare de deces în următorii 10 ani şi de 30% în următorii 13 ani.

Profesorul Honglei Chen, un epidemiolog care s-a concentrat pe deficitul senzorial la persoanele în vârstă, a declarat: „Simţul mai slab al mirosului a devenit mai frecvent la persoanele în vârstă, și el este legat cu un risc mai mare de deces. Studiul nostru este primul care caută potențialele motive pentru o prezicere unei mortalităţi mai mari“.

Folosind cifrele de la Institutul Naţional de Bătrâneţe din SUA, prof. Chen şi echipa sa de cercetare au luat informații de la aproape 2.300 de participanți cu vârste cuprinse între 71 și 82 de ani, pe o perioadă de peste 13 ani. Participanții au fost bărbaţi şi femei, care au efectuat mai multe teste de miros. Cercetătorii au clasificat apoi participanții ca având miros bun, moderat sau slab.

Prof. Chen spune că rezultatele au fost minim afectate de s*x, de rasă sau de alți factori demografici și stil de viață. Dar el a spus că revelația surprinzătoare a fost aceea că participanții mai sănătoşi la începutul studiului s-au dovedit a avea un risc mai mare. Prof. Chen a spus că mirosul slab este cunoscut ca un semn precoce al bolii Parkinson și al demenței, fiind asociat cu pierderea în greutate. Cu toate acestea, aceste boli explică doar 28% din riscul crescut, lăsând cea mai mare parte inexplicabilă.

Foto: prelucrare proprie
Orgoni Crystal