„Sindromul Baba Cloanţa” sau cum te atacă demonii atunci când încă nu te-ai trezit din somn


Pe un post de televiziune (ITV din Marea Britanie) există un documentar despre problemele care se confruntă oamenii în timpul somnului, documentar denumit „Nopţile din iad”.  Într-unul din episoadele documentarului a fost prezentat cazul unei femei care, în timp ce doarme, se trezeşte brusc noaptea, complet paralizată, incapabilă de a vorbi sau de a se mişca. În acel moment, o creatură pătrunde în cameră (ce semănă foarte mult cu Baba Cloanţa), se aşează pe pieptul ei şi începe s-o sugrume. Apoi, femeia îşi pierde conştiinţa, dar, când se trezeşte dimineaţa, ea este bine, deşi puţin ameţită.

Lucrul uimitor e faptul că nu doar această femeie experimentează acest coşmar, ci şi alţi oameni au relatat lucruri asemănătoare. Astfel, întotdeauna se trezesc paralizaţi şi întotdeauna o femeie bătrână, asemenea Babei Cloanţe se aşează pe pieptul lor şi încearcă să-i sugrume.

Întrucât, în urma unui studiu, s-a constatat că aproximativ 15% dintre oameni au experimentat cel puţin o dată în viaţă un coşmar asemănător, medicina a încercat să analizeze tulburarea care a primit un numele de „paralizie a somnului”(popular se mai numeşte „sindromul Baba Cloanţa”). Aşadar, care ar fi cauza acestei maladii, din punct de vedere medical? Dr. Max Hirshkowitz, directorul Centrului de Boli Hipnotice din cadrul Centrului Medical pentru Veterani din Houston (SUA), consideră că „sindromul Baba Cloanţa” apare atunci când creierul se află într-o stare tranzitorie între somnul adânc (cu vise, cunoscut ca şi somnul REM) şi starea de veghe. În timpul stării de somn REM, creierul opreşte o mare parte din masa musculară, aşa că temporar suntem paralizaţi.

„Uneori, creierul nu întrerupe complet această paralizie, atunci când ne trezim”, a declarat Dr. Max Hirshkowitz. Potrivit cercetărilor sale, efectul de paralizie temporară atunci când ne trezim, nu poate dura decât doar câteva secunde sau maxim 1 minut.

Şi celebra cântăreaţă Sheryl Crow este victima unei paralizii de somn, aşa cum a relevat ea într-un interviu din anul 1996, acordat revistei „Rolling Stone”. „Este un sentiment bizar atunci când te simţi de tot paralizat. De parcă ai simţi că vei muri”.

Cei din domeniul paranormalului nu sunt însă de acord cu explicaţia ştiinţifică privind paralizia din somn. Ei cred că la originea sindromului s-ar afla un demon care locuieşte în „lumea umbrelor”, între starea de veghe şi cea de somn, şi atunci când simte că cineva este pe jumătate adormit/treaz, el va ataca din întuneric şi va îngrozi mintea victimei, care o va interpreta ca semănând cu Baba Cloanţa…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock