
În acest articol, veţi citi câteva recorduri medicale care par a fi fanteziste, la prima vedere, dar care sunt foarte adevărate! Iată câteva din ele:
* În epoca preanesteziei, din cauza durerii mari pe care trebuiau să le suporte bolnavii „pe viu”, chirurgii se întreceau în operații mai rapide. Cea mai bună performanță a fost realizată de chirurgul Robert Liston (1794-1847) din Edinburgh (Scoția), care a piciorul unui pacient în… 33 de secunde.
* La 9 ianuarie 1934 a fost internat, la un spital din Londra, Cristopher Legge. Când i s-a măsurat temperatura, termometrul a indicat 45,5 grade! La 21 ianuarie 1956, a fost internată, într-un spital din Marshalltows (SUA), Vickie Mary Davis, a cărei temperatură era de 17 grade! A revenit la temperatura normală (36,5) după 12 ore de tratament.
* Un record original îl deține americanul Charles Osborne din statul Iowa (SUA). Acesta a început să sughiță în anul 1922 și a sughițat, continuu, până în 1980 (deci 58 de ani!), când a murit, în vârstă de 85 de ani. Peste o sută de medici vestiți din întreaga lume l-au consultat, dar n-au reușit să găsească leac maladiei de care suferea. Au fost prescrise tot felul de medicații, de la exploziile de petarde, până la introducerea apei pe nas. Medicii au putut stabili numai cauza, și anume, formarea, în interiorul esofagului, a unui „buzunar” în care se depozitau alimentele.
* Karolina Karlson, născută în anul 1862 în Monsteras (Suedia), a stat în comă, după o intervenție chirurgicală, 32 de ani și 99 de zile. Revenindu-și, a mai trăit 42 de ani, ajungând la vârsta de 88 ani.
* Maria Schubert din Viena a stat într-un spital din capitala Austriei vreme de 65 de ani. La vârsta de 12 ani, s-a îmbolnăvit de o inflamație a măduvei oaselor piciorului drept. După 6 ani, i-a fost amputat piciorul, după care n-a mai părăsit spitalul până la moarte.