Omenirea e blestemată? O pneumonie mai mortală ca boala Covid-19 ar face ravagii în Kazahstan – susţine Ambasada Chinei, deşi oficialii din această ţară neagă informaţia


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Autoritățile din Kazahstan au negat un raport publicat de oficialii chinezi conform căruia țara se confruntă cu un focar de „pneumonie necunoscută”, potențial mai mortală decât noul coronavirus. Joi, 9 iulie 2020, Ambasada Chinei din Kazahstan a emis un avertisment cetățenilor care locuiesc în această țară din Asia Centrală că o „pneumonie necunoscută” a ucis mai mult de 1.700 de oameni. „Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții guvernamemtale efectuează cercetări comparative și nu au definit natura virusului pneumoniei”, se arată în comunicat.

Noi cazuri de pneumonie necunoscută au crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie 2020 în toată țara, a spus Ambasada Chinei, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de noi cazuri pe zi. Într-o declarație dată vineri, 10 iulie 2020, Ministerul Sănătăţii din Kazahstan a recunoscut prezența „pneumoniilor virale de etiologie nespecificată”, dar a negat faptul că focarul ar fi nou sau necunoscut. „Ca răspuns la aceste rapoarte, Ministerul Sănătății din Kazahstan declară oficial că aceste informații nu corespund realității”, se arată în declarație.

Potrivit Ambasadei Chinei, creșterea de cazuri de pneumonie este concentrată în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună aproape 500 de cazuri noi și peste 30 de pacienți critici. Boala ar fi ucis 1.772 de persoane în acest an, dintre care unii au fost cetățeni chinezi, potrivit Ambasadei Chinei. Un număr total de 628 din aceste decese au avut loc doar în luna iunie 2020. „Această boală este mult mai mortală decât Covid-19”, se arată în declarație.

Numărul de cazuri de pneumonie din capitala Nursultan (fostă Astana) e mai mult decât dublu în luna iunie 2020 față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit agenției de presă Kazinform, care citează date oficiale. „Până la 200 de persoane sunt internate în spitale în fiecare zi. În ultimele zile, pe zi aproximativ 300 de persoane diagnosticate cu pneumonie au fost duse la spitale. Alţii primesc tratament la domiciliu”, a declarat agenţiei Kazinform șeful Departamentului de Medicină din Nursultan.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cnn.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock