O tânără braziliancă de 15 ani i-a lăsat perplecşi pe medici, după ce a plâns cu lacrimi de sânge timp de peste o săptămână, din motive pe care medicii nu le pot înțelege.
Fata, identificată sub numele de Doris, a început să se simtă rău pe 12 septembrie 2020, iar mama ei a dus-o la un spital din orașul natal, Sao Paolo (Brazilia). S-a plâns de durere la nivelul abdomenului, iar medicii au diagnosticat-o cu pietre la rinichi. Ea a primit medicamente pentru durere și a fost trimisă acasă în scurt timp.
Cu toate acestea, duminică dimineață, pe 13 septembrie, fata a ajuns tot la spital, întrucât îi ieşea sânge dintr-un ochi. Medicii au examinat-o pe Doris, dar nu au putut determina cauza lacrimilor de sânge și, din moment ce nu a raportat dureri sau disconfort, a fost trimisă din nou acasă.
„Fiica mea a făcut nenumărate teste, dar nu s-a găsit că ar avea vreo problemă. Medicii i-au dat drumul și ne-am întors acasă”, a spus mama fetei, Juliana Teixeira de Miranda. „Vom face tot ce ne cer specialiştii, vrem să aflăm ce se întâmplă cu adevărat.”
Juliana susține că la câteva ore după întoarcerea de la spital, sângele a început să curgă din nou din ochii fetei, îngrijorând și mai mult familia. Încă o dată a fost dusă la spital, dar nimeni nu a putut oferi un răspuns cu privire la starea ei de sănătate.
„A fost supusă unei tomografii și mai multor teste, dar medicii nu au găsit nimic care să justifice lacrimile de sânge. Deoarece nu există răspunsuri, medicii i-au cerut să mai facă câteva teste săptămâna aceasta pentru a încerca să se găsească cauza”, a spus mama lui Doris.
Doris spune că se confruntă cu lacrimi de sânge încă din 13 septembrie și că simptomul bizar poate apărea în orice moment al zilei. Spitalul unde a fost examinată a emis o declarație de presă în care spune că trebuie să efectueze mai multe teste pentru a determina cauza lacrimilor neobișnuite.
„Prezența sângelui în lacrimi se numește hemolacrie, o afecțiune descrisă deja în literatura medicală. Tratamentul depinde de cauză, dar uneori dispare la fel de brusc cum a apărut, fără tratament și fără un diagnostic concludent”, a declarat medicul oftalmolog Rafael Antonio Barbosa Delsin.
„De cele mai multe ori este o problemă în corpul pacientului”, a spus medicul Leandro Fonseca. „Deși provoacă uimire, acestea nu sunt cazuri complicate de tratat. În funcție de cauză, poate fi tratat cu antibiotice și remedii hormonale.”
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): uol.com.br