Un televizor vechi „a tăiat” Internetul locuitorilor dintr-o zonă din Ţara Galilor! Cum a fost posibil?


Foarte interesant articolul de pe bbc.com, în care se arată cum o tehnologie veche şi depăşită poate perturba una nouă. Dar, despre ce e vorba mai exact?

Timp de 18 luni, inginerii unei companii de telecomunicaţii au primit mai multe reclamaţii din partea mai multor locuitori dintr-un sat din Ţara Galilor, spunând că pierd semnalul de Internet în fiecare dimineaţă, începând cu ora 7. Deşi au făcut tot posibilul pentru a rezolva problema, inginerii n-au reuşit mai nimic, până când au descoperit că de vină era un televizor vechi al unui locuitor din sat, care îl aprindea în fiecare dimineaţă. Se pare că semnalul electric emis de acest televizor afecta semnalul de Internet din regiune.

Locuitorul a fost absolut siderat că, din cauza televizorului său vechi, care îl aprindea zilnic, oamenii nu mai aveau parte de conexiune cu lumea la Internet. Se pare că televizorul vechi emitea un semnal de tip SHINE (single high-level impulse noise), care cauza o interferenţă electrică cu alte dispozitive.

O idee bună pentru a tăia Internetul copiilor care petrec prea mult timp în acest mediu virtual, nu?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock