În sfârşit: în Japonia s-ar putea călători cu maşini zburătoare până în 2023!


În îndrăgitul film SF „Back to the Future” (partea 2), în lumea viitorului, oamenii se plimbau cu „maşini zburătoare” în oraş. De ce nu se poate şi acum, cu actuala tehnologie de care avem parte? Iată însă o ştire care ne dă mai multe speranţe…

Un startup tehnologic japonez, compania SkyDrive, cu sediul în Tokyo, spune că intenționează să lanseze primul serviciu de taxi cu maşini zburătoare, până în 2023. Preşedintele companiei, Tomohiro Fukuzawa, merge mai departe și chiar prevede că până în 2040, piaţa maşinilor zburătoare va fi de un trilion de dolari la nivel global.

Dar, SkyDrive este doar unul dintre cele peste 100 de inițiative privind mașinile zburătoare din întreaga lume, în care au intrat şi corporaţii mari, ca Boeing, Airbus și Uber Technologies. Dar, planul lui SkyDrive este acela de a construi un vehicul mic, cu două locuri, prevăzut cu elice în toate cele patru colțuri ale părții superioare. Modelul propus – SD-xXX – alimentat cu baterii ar avea o autonomie de parcurs de zeci de kilometri, la o viteză de 100 km/h.

În timp ce există încă mulți sceptici care cred că aceste mașini zburătoare vor părăsi vreodată solul, Fukuzawa își imaginează că va oferi servicii de taxiuri zburătoare în marile orașe din Japonia. Până în 2050, el crede că cetățenii japonezi vor putea lua un taxi aerian, care să parcurgă capitala Japoniei în doar 10 minute.

Taxiul aerian ar putea revoluționa industria călătoriilor, decongestionând traficul din marile orașe, asistând cetățenii în timpul dezastrelor naturale și sporind accesul în locații îndepărtate.

„Modelul inițial va zbura practic pe pilot automat, dar nu este 100% autonom, deoarece un pilot ar trebui să-l manevreze în caz de urgență”, a declarat Fukuzawa.

Având în vedere că dronele sunt din ce în ce mai comercializate și mașinile cu conducere automată sunt pregătite să domine în curând piața, ne putem imagina un peisaj urban extrem de diferit în viitorul apropiat, care se apropie de filmele SF.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): japantimes.co.jp

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock