„Găurile negre” ale Internetului – un fenomen misterios, dincolo de imaginaţia noastră. Unde se pierd unele date trimise?

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

O gaură neagră în spațiul cosmic este un „obiect” a cărei atracție gravitațională aspiră materie, lumină și radiații, într-o dimensiune misterioasă, totul dispărând într-un loc unde poate niciun om nu îl va cunoaște vreodată.

Dar, găuri negre există și pe Internet. Dacă ați trimis vreodată un e-mail… în ​​mod normal, acesta ajunge în câteva secunde în căsuța de e-mail a corespondentului dvs., nu? Dar, uneori, nu se primeşte niciodată acel e-mail. De ce? Ce se întâmplă cu el? Unde se duce? Fenomenul se datorează unui lucru numit „gaura neagră a Internetului”. Nu se ştie nimic despre acest fenomen, el reprezentând unul dintre acele mistere nerezolvate care există în spațiul cibernetic.

Aceste „găuri negre” misterioase din zona virtuală există atât timp cât există şi Internetul. Aşadar, datele nu ajung la destinație; dar, unde se duc ele, nimeni nu știe.

Cele mai mari minți ale tehnologiei Internetului au investigat problema: toată lumea, de la hackeri, agenții IT guvernamentale și firme de tehnologie – și, totuși, nimeni nu a putut explica ceea ce se întâmplă cu datele trimise şi pierdute. Se duc ele către o dimensiune necunoscută?

Alții consideră că așa-numitele „găuri negre” nu sunt defecțiuni ale Internetului, ci, mai degrabă, o redirecționare intenționată a informațiilor, pentru a colecta date de la utilizatori. De fapt, acest lucru poate fi adevărat în unele cazuri. În 2013, o presupusă gaură neagră ar fi redirecționat informații personale de la utilizatorii americani către o adresă suspectă în Islanda.

Totuşi, întrebările rămân: De ce se întâmplă acest lucru? Pentru ce? Suntem la fel de ignoranţi cu „găurile negre” de pe Internet, la fel cum suntem cu „găurile negre” din spaţiul cosmic. Orice ar fi, fenomenul este dincolo de imaginația noastră…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner