Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ce-s în stare ăştia: au scos un laptop fără ecran, cu ochelari cu realitate augmentată!


O companie numită Sightful a lansat un laptop neobișnuit numit Spacetop G1, care literalmente nu are ecran. Compania a colaborat cu firma de ochelari AR XReal pentru a veni cu o pereche de ochelari cu realitate augmentată, care să se ocupe de toate elementele vizuale ale dispozitivului – o idee futuristă a designului unui laptop.

O reclamă elegantă de 90 de secunde arată capacitățile dispozitivului (vedeţi videoclipul de la finalul articolului), mai mulţi utilizatori folosind acest laptop fără ecran, utilizând doar o pereche de ochelari groși, întunecaţi, de tip Ray Ban, care pot fi depozitați într-un decupaj în clapeta atașată la jumătatea inferioară a dispozitivului.

Dacă gadgetul neobişnuit va prinde la public rămâne de văzut. Tehnologia este încă la început, iar Spacetop G1 este o abordare de nișă a unui concept încă neexplorat. Prețul său ridicat de 1.900 de dolari i-ar putea speria pe mulţi, plus că laptopul are şi o mulţime de neajunsuri.

În primul rând, nu veți putea rula aplicații Windows (sau Apple) pe dispozitiv. Spacetop G1 rulează o versiune personalizată de Android, ceea ce înseamnă că se aseamănă mai mult cu o tabletă sau smartphone decât cu un laptop tradițional.

Apoi, este chiar aceasta o realitate augmentată? Ochelarii existenți ai XReal au fost lăudați pentru construcția lor ușoară, dar nu interacționează cu adevărat cu lumea reală într-un mod major, în afară de a vă arăta ferestrele aplicației care plutesc în fața dvs. Ei funcționează cel mai bine în zone mai întunecate, unde nu există lumină naturală.

Nu în ultimul rând, pentru aceiași bani, utilizatorii ar putea atașa o pereche de ochelari cu realitate augmentată la un dispozitiv obișnuit Macbook sau Windows pentru o mult mai mare flexibilitate.

Aşadar, succesul lui Spacetop G1 ar putea să fie unul limitat, fiind o încercare de a crea o experiență de realitate augmentată. Companiile mai au multe de dovedit și nenumărați consumatori sunt de convins că o pereche de ochelari atașați la o tastatură este viitorul.