Un inginer din Canada a creat o replică a „sabiei-laser” din seria de filme SF „Star Wars”! Iar această sabie poate tăia chiar şi metale…

 • 60
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

Imagine: captura YouTube

Un inginer din Canada a creat o aşa zisă „sabie laser” complet funcțională – și probabil foarte letală – aducând la realitate conceptul de „sabie laser” introdus în urmă cu peste 4 decenii în primul film SF „Star Wars”.

Până acum, numeroși fani ai filmelor „Star Wars” au încercat să creeze o versiune a armei lui Jedi, însă aceste „arme” au fost în mare doar tuburi metalice neretractabile, dotate cu lumini, semănând mai mult cu nişte jucării.

Cu toate acestea, un inginer pe nume James Hobson (cunoscut fanilor săi de pe YouTube sub numele de „Hacksmith”) a reuşit să creeze o aşa-zisă sabie cu laser, care luminează și poate topi metalul.

Într-un nou videoclip pentru seria „Make It Real” a lui Hacksmith Industries, Hobson demonstrează cum a reușit să transforme un concept realizat prin intermediul efectelor speciale de la Hollywood într-un dispozitiv funcţional. Videoclipul postat pe YouTube a devenit de atunci viral și a acumulat peste 12 milioane de vizionări.

Replica „sabiei laser” este conectată la o butelie (aflată într-un rucsac) care pompează un flux constant de gaz propan şi care, atunci când este amestecat cu oxigen, creează o explozie asemănătoare unui fascicul de flacără plasmatică, arătând similar cu lumina sabiei din „Star Wars”. Flacăra produsă are peste 4.000 de grade Fahrenheit, ceea ce înseamnă că poate tăia bucăți groase de metal, chiar şi oțelul.

blankHobson a arătat, de asemenea, cum o gamă de săruri diferite pot fi plasate în fluxul de plasmă pentru a modifica culoarea fasciculului. De exemplu, acidul boric poate face ca flacăra să devină verde, în timp ce clorura de sodiu poate îngălbeni flacăra. Clorura de calciu va produce culoarea chihlimbarului, în timp ce clorura de stronțiu va transforma fasciculul în roșu.

Urmăriţi videoclipul YouTube AICI.


 • 60
 •  
 •  
 •  
  60
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner