Întâmplare terifiantă trăită de un bărbat american: el a fost urmărit timp de 6 minute de o pumă furioasă, gata să-l sfâşâie! Urmăriţi videoclipul incredibil…


Un bărbat din Utah (SUA) a trecut printr-o întâmplare terifiantă după ce a dat peste mai mulţi pui de pumă, numai că mama lor l-a urmărit pe excursionist timp de 6 minute, toată scena fiind surprinsă pe camera video (puteţi vedea videoclipul pe YouTube).

Kyle Burgess, în vârstă de 26 de ani, se afla în zona Canionului Slate de lângă Provo, când a întâlnit un grup de mici creaturi sălbatice. Crezând că e vorba de pui de linx (pisici sălbatice, obişnuite în zonă), Kyle a început să filmeze micile creaturi. Însă, câteva clipe mai târziu, a apărut şi mama lor și atunci bărbatul și-a dat seama că aceștia erau pui de pume (lei de munte), iar mama lor era extrem de protectoare.

Burgess a trăit cel mai înspăimântător moment din viața sa, pentru că puma femelă s-a repezit asupra lui. Bărbatul a făcut bine pentru că s-a îndepărtat uşor cu spatele, pe drumul pietros, mărginit de copaci. A luat o decizie bună pentru că n-a luat-o la fugă, iar în acelaşi timp a ţipat la femela pumă.

Puma a păstrat şi ea distanţa de câţiva metri faţă de bărbat, neîndrăznind să-l atace direct. Bărbatul a ţipat tot timpul şi a strigat: „Pleacă!” „Nu, nu!”, „Du-te înapoi la puii tăi!” etc.

După 3 minute de urmărire, puma a devenit din ce în ce mai agresivă, începând să mârâie, să-şi arate dinţii ameninţători şi să dea din coadă, fiind gata de atac. Bărbatul atunci a reacţionat: „Azi n-am chef să mor!”. El tot ţipa la creatura sălbatica şi continua să meargă încet cu spatele.

După aproximativ 6 minute de urmărire, Burgess s-a aplecat pentru a apuca o piatră și a o arunca direct spre pumă, acest lucru determinând felina să se întoarcă rapid şi să alerge înapoi la puii ei. Din fericire, tânărul excursionist a reușit să scape fără nicio zgârietură din toată această întâmplare, dar cu o mare spaimă.

Videoclipul său de 6 minute s-a răspândit rapid pe platformele de socializare. În mod previzibil, utilizatorii de social media l-au criticat pe tânăr pentru că a pătruns pe teritoriul pumelor. Cu toate acestea, excursioniștii cu experiență l-au lăudat pe tânăr pentru că a acţionat corespunzător în faţa ameninţărilor.

Puma sau leul de munte, este un mamifer carnivor din familia felidelor, cu corpul ce depășește 1 metru lungime, cu blana galbenă-roșcată, care trăiește izolat. Este extrem de feroce și abil (noaptea vânează și ziua doarme în copaci), răspândit în America de Sud, în Mexic și în SUA. Interesant e faptul că, până acum se ştia că puma nu atacă omul, ba chiar se ferește de el. Totuşi, în cazul acesta probabil că femela nu a vrut decât să-şi apere puii în faţa unei posibile ameninţări.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO