Naziştii credeau că misteriosul Yeti, „omul zăpezilor”, ar fi o creatură precursoare a rasei ariene!


YetiÎn emisfera nordică, în zona munţilor Himalaya, acolo unde frigul şi zăpada sunt fenomene permanente, trăieşte o creatură misterioasă de care am mai vorbit în cadrul acestui site. Acesta poartă numele de Yeti sau „Omul zăpezilor” şi este diferit de celebrul Bigfoot, prin faptul că preferă zonele reci. Locuitorii din preajma Himalayiei spun că există trei feluri de yeti: micul yeh-the, mai marele meh-the şi giganticul dzu-the. Legendele în această zonă abundă. Stareţul mănăstirii Thyang-boche de la poalele muntelui Everest povesteşte prozaic despre desele vizite ale lui yeti în grădinile mănăstirii.

Dar nu doar în Himalaya Yeti trăieşte, ci şi în alte zone ale lumii, inclusiv în SUA. Iar Yeti are o istorie impresionantă. Alexandru cel Mare a auzit de poveştile despre Yeti în anul 326 î.Hr., în timpul campaniei sale de a cuceri Valea Indusului. Când a solicitat localnicilor să-i prezinte un exemplar, aceştia au refuzat, spunând că creatura nu ar putea supraviețui la altitudini mai mici.

Naziștii au fost şi ei interesaţi de Yeti, crezând că ar putea fi o creatură precursoare a rasei ariene. Șeful SS-ului, Heinrich Himmler, i-a solicitat profesorului german Ernst Schäfer să caute creatura. Schäfer a ajuns la concluzia Yeti nu era decât un urs tibetan.

Yeti este similar cu Bigfoot, dar diferit în mai multe aspecte esențiale. Diferenţa cea mai semnificativă dintre Bigfoot și Yeti este dată de înălțime; Yeti ar avea o înălţime de aproximativ 2 metri, dar Bigfoot-ul ar putea atinge chiar şi 3 metri înălţime.

Dovezile pentru existenţa lui Yeti sunt, ca și alte creaturi mitologice, foarte greu de găsit sau nesigure. Spre deosebire de urmele lăsate de Bigfoot pe pământ (şi care s-au găsit destul de multe), urmele lui Yeti sunt mai greu de găsit pe zăpadă, fiind dificil să se diferenţieze amprentele sale de cele ale altor creaturi. În 1960, Sir Edmund Hillary, primul om care a urcat Everestul, a găsit ceea ce părea a fi un scalp misterios de Yeti; până la urmă, s-a dovedit că pielea aparţinea unui animal similar cu o capră originară din Himalaya.

Cu toate acestea, ca și în cazul Bigfoot-ului, lipsa de dovezi fizice nu înseamnăcreatura nu ar exista. Himalaya este o zonă aproape nelocuită de oameni, iar Yeti ar avea unde să locuiască în mod efectiv, fără să fie observat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO