Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Păsările “aud” furtunile care se apropie şi fug din calea lor înainte ca acestea să vină! Din acest punct de vedere, ele sunt superioare oamenilor!

201

pasare furtunaIată o ştire care arată că, uneori, păsările şi animalele sunt peste oameni. Citez de pe BBC.com:

Oamenii de ştiinţă americani spun că, urmărind datele a 5 păsări vorbitoare cu aripi aurite, acestea şi-au părăsit cuibul cu o zi înainte de marea tornadă din aprilie 2014 din SUA. Geolocatorii au arătatpăsările au plecat din Munţii Apalaşi și au zburat 700 km la sud de Golful Mexic. A doua zi, furtuni devastatoare au lovit sudul și centrul Statelor Unite.

De aici se poate deduce, conform revistei “Current Biology” aceste păsări, precum și altele, pot sesiza astfel de evenimente cu auzul lor fin al frecvențelor joase. Remarcabil e faptul că aceste păsări cântătoare şi-au terminat migraţia sezonieră cu doar câteva zile mai devreme, pentru a se stabili la cuibul lor, după 5.000 de km de călătorie către Columbia.

Dr. Henry Streby, de la Universitatea din California, Berkeley, a declarat că inițial nu se ştia dacă urmărirea acestor păsări este chiar posibilă. “Acestea sunt păsări cântătoare foarte mici, cântărind aproximativ nouă grame. Faptul s-au întors cu geolocatorii pe ele, a fost un mare succes.”

După ce marea furtună a trecut, echipa a capturat cele 5 păsări şi le-a scos geolocatorii. Acestea sunt dispozitive extrem de mici, care cântăresc aproximativ o jumătate de gram. Pe lungimea zilelor care le înregistrează, aceste gadget-uri permit oamenilor de ştiinţă să calculeze și urmărească locația aproximativă a păsărilor migratoare.

Tornadele produc un zgomot specific, pe care urechea umană nu o poate percepe. Zgomotul în această gamă de infrasunete” călătorește mii de kilometri și poate servi drept un fel de sistem de avertizare timpurie pentru animalele şi păsările care îl pot percepe.

P.S. Poate că noi, oamenii, ar trebui să fim mai puţin egoişti şi să nu mai credem că suntem cea mai dezvoltată specie de pe planetă, doar pentru că avem o inteligenţă mai mare. Unele specii de animale fac lucruri pe care noi nu prea suntem în stare să le facem…

Orgoni Crystal