Site de secrete, stiinta si metafizica

A fost dezvăluită prima imagine a materiei întunecate! Aşa cred cercetătorii…

0 11

Oamenii de știință din Ontario au compilat o imagine de filamente de materie întunecată care leagă două galaxii împreună.

Existența acestei forme enigmatice a materiei, care se crede că reprezintă până la 85% din masa Universului, rămâne unul dintre cele mai importante mistere nerezolvate în fizica modernă.

Chiar și observarea directă a materiei întunecate s-a dovedit a fi o provocare, dar acum doi cercetători de la Universitatea din Waterloo cred că au reușit să creeze o imagine compozit, care prezintă filamente de materie întunecată ce leagă două galaxii situate la 4,5 miliarde de ani-lumină distanță.

Imaginea impresionantă a fost luată cu ajutorul unei tehnici cunoscute sub numele de “lentilă gravitațională” care determină apariția unor obiecte aflate la distanță, care se deformează ușor sub influența unei mase nevăzute. „Timp de decenii, cercetătorii au prezis existența unor filamente de materie neagră între galaxii care se comportă ca o suprastructură ce conectează galaxiile împreună“, a declarat autorul studiului, Mike Hudson, profesor de astronomie la Universitatea din Waterloo.

Sursa (traducerea şi adaptarea): earthsky.org

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie