Un burghiu din fier a fost descoperit în mijlocul unei bucăţi mari de cărbune… Ce civilizaţie avansată exista pe Terra acum câteva sute de milioane de ani?


Conform concepției tradiţionale privind istoria, oamenii moderni se află pe Pământ de aproximativ 200.000 de ani, istoria strămoșilor noștri extinzându-se până în urmă cu 6 milioane de ani.

Referitor la cărbunele din subsolul Pământului, se spune că acesta s-a format în urmă cu sute de milioane de ani. De aceea, apariția unui instrument de fier, care seamănă cu un burghiu produs de oameni, în mijlocul unei bucăţi mare de cărbune, i-a nedumerit pe istoricii din secolul al 19-lea.

În decembrie 1852, John Buchanan a prezentat un obiect misterios la o reuniune a Societăţii Anticarilor din Scoția. Era vorba de un burghiu de fier ce a fost găsit încapsulat într-un strat de cărbune gros de circa 55 de cm, care la rândul său era îngropat într-un pat de lut amestecat cu bolovani, la o adâncime de 2,13 metri.

Aşa cum spuneam mai sus, cărbunele s-a format cu sute de milioane de ani în urmă. Tocmai de aceea, membrii Societăţii Anticarilor din Scoţia au decis că instrumentul de fier, care arată un nivel tehnic avansat, ar putea să fi făcut parte dintr-un burghiu care s-a rupt în timpul unor operaţiuni de căutare a cărbunelui.

Dar totuşi, aşa cum arătam într-un articol din 2014 – Artefacte uluitoare din întreaga lume arată că civilizaţia umană e veche de milioane de ani, contrar faţă de ceea ce ne învaţă arheologii şi antropologii – există zeci de artefacte descoperite în întreaga lume care par să arate că o civilizaţie necunoscută a existat cu zeci sau sute de milioane de ani înainte pe Terra. De exemplu, în iunie 1891, o locuitoare din Morrisonville, Illinois, a avut surpriza să descopere un lanţ de aur de douăzeci şi cinci de centimetri, în bucata de cărbune pe care voia s-o arunce în foc. Cotidianul local a făcut următorul comentariu: „Iată ce trebuie să le dea de gândit studenţilor la arheologie cărora le place să-şi chinuiască mintea întrebându-se cum s-a format Pământul; ei nu încetează să se mire constatând că din măruntaiele Terrei continuă să se ivească obiectele cele mai stranii”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO