Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ekranoplan, o „aeronavă maritimă” monstruoasă construită de sovietici! A fost cel mai mare secret al URSS în timpul comunismului…


monstru Ekranoplan„Ekranoplan” este un cuvânt rusesc care înseamnă „navă-ecran”. Acesta nu este nici avion și nici navă maritimă, ci este un amestec din ambele. Ekranoplan este un vehicul-tranziție dintre o navă pe pernă de aer și un avion. Acesta vehicul sovietic ultrasecret a fost creat undeva în anii 60 şi îşi poate lua zborul foarte aproape de suprafața pământului sau a apei.

În anii 1970, atunci când acest vehicul a fost fotografiat pentru prima dată de un satelit american, Ekranoplan a fost considerat a fi un avion obișnuit de dimensiuni mari, aflat în construcție, dar când nava a fost mai târziu fotografiată stând pe apă, americanii au fost nedumeriţi! Despre Ekranoplan nu s-a ştiut nimic până la căderea comunismului, şi abia la începutul anilor 1990 au început să fie dezvăluite informații despre acest proiect secret.

Asemenea vehicule sunt extrem de periculoase din punct de vedere militare, întrucât ele pot zbura la altitudini extrem de mici, fiind astfel nedetectate de radar! În felul acesta, o ţară poate fi foarte uşor invadată! Din partea din față a fuselajului lui Ekranoplan, soldații, tancurile, camioanele militare sau mașinile blindate ar putea coborî şi ar invada foarte uşor un teritoriu inamic.

Deşi Ekroplan este o aeronavă rapidă, manevrabilă și puternic înarmată, totuşi ea nu este atât de bine protejată. Spre deosebire de o aeronavă de război, Ekranoplan este mai sensibil la puterea de foc inamică, cu doar două rachete mobile aeronava putând fi inoperabilă. Dar, infinit mai rapidă decât orice navă maritimă proiectată vreodată, Ekranoplan este o adevărată minune în a o privi. Incredibila viteză a sa se datorează în principal faptului că nu există o forţă de frecare între coca ambarcațiunii și apă.

Ultimul Ekranoplan din fosta Uniune Sovietică a fost construit în 1987, putând transporta 6 mari rachete, mai multe tancuri și camioane. În momentul în care Uniunea Sovietică s-a destrămat, se afla în construcție un alt Ekranoplan, dar acesta nu a mai fost terminat, din cauza situației financiare precare a Rusiei.

Un monstru de avion!


Lasă un comentariu