Cel mai inteligent om de pe planetă are un mesaj important pentru toată omenirea! Să luăm aminte!

  •  
  •  
  •  
  •  

mesaj inteligentaCine spune că geniile nu se nasc şi în aceste zile? Una dintre aceste persoane este Kim Ung-Yong, inginer civil din Coreea de Sud si fostul copil-minune al lumii, care afișa fapte uimitoare de inteligență la scurt timp după nașterea sa. El a fost trecut în Cartea Recordurilor drept persoana cu cel mai mare IQ din lume. Cu toate acestea, Kim vrea să spună lumii că această inteligenţă uluitoare nu este sursa fericirii. El are un mesaj pentru lume în care ne spune ce contează cu adevărat în viață.

Cine este Kim Ung-Yong?

Născut pe 08-03-1972, Kim a început să vorbească la vârsta de 6 luni și să înțeleagă algebra la vârsta de 8 luni. Când a împlinit 2 ani, Kim vorbea fluent în 4 limbi: japoneză, coreeană, germană și engleză. Când a implinit 3 ani ani, el stăpânea chiar mai multe limbi. El a început şcoala la 4 ani şi a absolvit la vârsta de 15 ani! IQ-ul lui era de 210 atunci când avea doar 2 ani!

Kim Ung-Yong şi-a însușit algebra la o vârstă foarte fragedă. Ca tânăr adolescent, Kim a fost curtat de NASA și a servit acolo timp de 4 ani ca cercetător. Dar, după ani în care a atins limitele cele mai înalte, coreeanul a început să simtă un sentiment de goliciune în viață. În 1978, la vârsta de 16 ani, el a decis să se întoarcă în Coreea de Sud. Oamenii au început acasă să-l numească „un geniu defect.” După ce a primit multe critici din partea publicului, el a decis să urmeze studiile la o universitate locală.

Coeficientul de inteligență sau IQ-ul (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenţă al unui om este 100. Un scor mai mare de 130 indică inteligență excepțională, iar un scor sub 70 poate indica retard mental.

Având un IQ ridicat nu este întotdeauna un lucru nemaipomenit. Kim a ratat multe lucruri obişnuite din experiența sa copil, pierzându-şi astfel copilăria. Kim crede că viața, fără relații umane, nu înseamnă nimic. „Oamenii încearcă întotdeauna să fie cineva special, prin neglijarea fericirii lor obișnuite. Dar ei ar trebui să știe că fericirea înseamnă lucruri obișnuite, cum ar fi prietenii minunate, schimbul de momente memorabile cu prietenii de la școală și așa mai departe… Nu am putut avea aceste lucruri, chiar dacă mi-am dorit”, a spus Kim.

Mesajul lui Kim este simplu si clar: „A fi special nu este la fel de important ca și a trăi o viață obișnuită.”


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu