Arheologii au dat lovitura: au descoperit locul luptei dintre gigantul Goliat şi regele David, aşa cum spune Biblia!


david-si-goliatArheologii cred că au găsit locul luptei dintre David și Goliat, relatată în Cartea lui Samuel (din Biblie), într-un oraș misterios cu două porţi. Cunoscut sub numele său modern de Khirbet Qeiyafa, situl arheologic se află în Valea Stejarului, la 30 de km sud-vest de Ierusalim.

Săpăturile din această zonă au durat aproape 7 ani și au fost conduse de profesorul Yosef Garfinkel, de la Catedra de Arheologie al Institutului Universității Ebraice de Arheologie din Ierusalim, împreună cu Sa’ar Ganor de la Oficiul pentru Antichităţi al Israelului şi profesorul Michal Hazel de la Universitatea Adventistă de Sud din Tennessee.

Prin datarea radioactivă cu carbon, arheologii au putut să determine vârsta orașului în vremea regilor Saul și David. Printre caracteristicile unice ale sitului se numără cele două porți sale, una orientată spre vest, spre Filistia și una spre sud, spre Iudeea. Prezența mai multor porți pentru un oraș relativ mic de 5,7 acri este total neobișnuit; oricum locul în care Biblia descrie lupta gigantului Goliat cu viitorul rege David se numeşte „Sha’arayim,” în ebraică însemnând „două porți”.

Arheologii au ajuns la concluzia că Khirbet Qeiyafa a fost un sit de origine evreiască, datorită ceramicii găsite, dar şi prezenţa a mii de oase de oi, capre şi vite, dar nu şi de porci. De asemenea, în zonă au fost găsite mai multe inscipţii în alfabetul ebraic.

Sursa: jns.org

P.S. Încă o dată se confirmă că cele relatate în Biblie nu sunt „poveşti de adormit copiii”. Biblia este plină de fapte istorice adevărate, dar e şi plină de metafore; trebuie doar să avem înţelepciunea pentru a o descifra.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO