Satelitul SOHO a surprins un „gigant artefact circular” ce seamănă cu „planeta X”. Cei de la accuweather.com cred că este vorba de un „lens flare” produs de nişte stele din Pleiade! Penibil…


lens flare PleiadeSite-ul AccuWeather.com (considerat de mulţi drept cel mai bun site de meteorologie din lume), se pare că este tare bun şi la astronomie. În plus, se pare că ar face orice pentru a apăra reputaţia NASA sau pentru a explica orice lucru cosmic suspect apărut pe cerul nopţii. Într-un articol de la începutul lui decembrie 2013, intitulat „Conspiraţie sau lens flare (efect de lentilă)”, accuweather.com încearcă să demitizeze teoria conspiraţiei cu privire la apariţia unor imagini ciudate ale echipamentului SECCHI, ce face parte din satelitul solar NASA, STEREO. În imaginile de pe 28 noiembrie 2013 apare un „uriaş artefact circular”, pe care mulţi l-au considerat a fi dovada existenţei lui „Nibiru” sau a „planetei X”. Apoi, el a dispărut, ceea ce ar demonstra că NASA încearcă să mascheze o descoperire importantă.

Editorul acestui articol de pe accuweather.com spune că îi vine să râdă când aude că „NASA ascunde adevărul” sau „NASA manipulează fotografiile pentru ca noi să nu ştim”, oamenii având mai mult tendinţa de a crede mai degrabă o teorie a conspiraţiei şi a nu căuta o simplă explicaţie logică pentru ceea ce ei văd. Iar cei care cred în teoria conspiraţiei nu sunt altceva decât nişte „frustraţi”. Dacă a fi „frustrat” înseamnă a-ţi pune întrebări şi a căuta soluţii alternative, în loc de a accepta fără urmă de îndoială explicaţiile oficiale, atunci pot să spun că şi eu sunt de acord să fac parte din această „tabără a frustraţilor”.

Ia să vedem ce „explicaţie logică” ne oferă echipa de mari astronomi de la accuweather.com: gigantul artefact circular ar fi fost cauzat de o aglomeraţie de stele situată în constelaţia Pleiadelor. Adică, la câteva sute de ani-lumină. „Lumina care străluceşte pe lentila aparatului foto şi care vine dintr-o parte va cauza întotdeauna un efect de lentilă”. Total de acord cu ultima propoziţie, însă tare mă îndoiesc că această lumină venea tocmai din constelaţia Pleiadelor.

Tot editorul de pe accuweather.com spune că acest artefact circular ar fi fost creat pe înregistrarea SOHO doar pe 28 noiembrie 2013, el dispărând mai târziu. Minciună totală! În videoclipul de mai jos de pe YouTube se observă că această formaţiune ciudată apare aproape toată luna decembrie şi nu doar o singură zi! În plus, artefactul circular apare şi după ce aglomeraţia de stele din Pleiade vine în faţa camerei şi nu mai apare lateral pentru a provoca „efectul de lentilă”.

Sunt fotograf amator din 1991, aşa că ştiu o mulţime despre „lens flares” sau „efectul de lentilă”. Am învăţat, de exemplu, că un obiect care se mişcă de-a lungul unei luni nu va crea un „lens flare” într-un loc staţionar de pe imagine. Totodată, mai ştiu că un obiect care se află la o distanţă de 425 de ani-lumină şi are o magnitudine de doar 6,5, nu este de-ajuns de strălucitor încât să creeze „lens flare”, chiar pe un CCD sensibil, în special atunci când Pământul, un obiect mult mai strălucitor, se află în câmpul de vizualizare. Şi apoi, de ce doar un singur efect de lentilă circular, atunci când există mai multe puncte de lumină în aglomeraţia din Pleiade?

Prin aceste argumente nu doresc să afirm că obiectul circular şi transparent ar fi „planeta X” sau alt obiect necunoscut de origine extraterestră, ci doar că explicaţia celor de la accuweather.com cu privire la „lens flare”-ul din Pleiade e absolut penibilă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO