Iată cum arată o eclipsă de Soare văzută de pe Marte! O „stâncă” acoperă jumătate din discul Soarelui


eclipsa de Soare pe MarteRobotul NASA Curiosity (aflat pe Marte) a surprins în două videoclipuri uluitoare o eclipsă solară de pe suprafaţa „planetei roşii”, inclusiv una în care cerul lui Marte se întunecă foarte tare. Cele două videoclipuri au fost înregistrate pe 19 august şi pe 20 august 2013; în ambele cazuri, Phobos, cel mai mare din sateliţii lui Marte a acoperit o mare parte din discul solar. Videoclipul de pe 19 august include 52 de fotografii, iar cel de pe 20 august, 89 de imagini.

Satelitul Phobos are un diametru de doar 22 de kilometri, dar totuşi el reuşeşte să acopere o bună parte din Soare, în timpul eclipsei marţiene. Şi asta pentru că Phobos e situat la doar 6.000 de kilometri faţă de Marte (aşadar, destul de aproape).

În comparaţie, Luna noastră are un diametru de 3.476 kilometri (deci, este de peste 100 de ori mai mare decât Phobos), însă se află şi la o distanţă medie mai mare faţă de Pământ, 384.600 de kilometri. Însă aici avem cel mai curios fapt (care mă pune pe gânduri, întrucât eu nu cred în coincidenţe): Luna, ţinând cont de dimensiunea sa, se află exact la distanţă potrivită astfel încât atunci când are loc o eclipsă totală de Soare pe Pământ, satelitul nostru natural reuşeşte să acopere total Soarele.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO