După ce au umplut spaţiul aerian cu drone ucigaşe, americanii doresc acum să împânzească apele mărilor şi oceanelor cu drone subacvatice!


Slocum GliderDronele sunt acum instrumentul de ucidere implicit preferat pentru majoritatea misiunilor militare aeriene americane. Dar acum, la modă este colonizarea lumii subacvatice cu roboți, asemănătoare dronelor aeriene. Dar, poate mai șocant chiar decât dronele o reprezintă varietatea de submarine numeroase, complet invizibile pentru oameni, scrie într-un articol site-ul 21 Century Wire.com.

În timp ce dronele americane patrulează cerul unor țări sfâșiate de război, cum ar fi Afghanistanul sau Iraqul, Statele Unite ale Americii doreşte, de asemenea, să stabilească o prezență similară şi în oceanele lumii, prin utilizarea de drone subacvatice. Noile dronele submarine, denumite „Slocum Gliders” (sau „Planoare Gliders”, numite aşa după numele unui navigator din secolul al XIX-lea), nu au nevoie de combustibil pentru a funcționa, ca în cazul dronelor aeriene. În schimb, ele se alimentează din curentul oceanelor, scanează pe furiș zona înconjurătoare și oferă informații navelor militare. Folosind un proces numit „flotabilitate hidraulică”, drona Slocum îşi poate ajusta densitatea sa în funcţie de apa din jurul ei. Acest lucru permite ca drona să se scufunde sau să ridice printre curenții oceanici, deplasându-se cu o viteză de până la 1,6 km pe oră.

Producătorul acestor drone subacvatice, Teledyne Webb, scrie pe pagina sa de Internet: „Ducând după ele o mare varietate de senzori, ele pot fi programate pentru a patrula săptămâni întregi, ieşind la suprafaţă pentru la intervale regulate, pentru a transmite datele şi pentru a descărca noi instrucțiuni; astfel, sunt realizate economii substanțiale de costuri în comparație cu navele tradiţionale de suprafață”.

Marina Americană a comandat deja peste 150 de drone, investind peste 56 de milioane de dolari. Se speră ca ele să fie folosite nu doar pentru cercetare, dar şi pentru detectarea minelor subacvatice si submarinelor inamice, în caz de război.

drona marina

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO