În noaptea de Anul Nou, 1400 de maşini sunt distruse simultan într-un incendiu din Liverpool… S-a trezit „SkyNet”, o inteligenţă artificială malefică?


Anul Nou 2018 veni cu o ştire parcă puţin apocaliptică: un incendiu puternic a izbucnit într-o parcare auto din Liverpool, chiar în noaptea de Revelion, distrugând 1.400 de autovehicule.

Poliţia a anunțat că toate maşinile care se aflau în parcarea auto cu mai multe etaje Kings Dock, au fost distruse, iar proprietarii ar trebui să contacteze companiile lor de asigurări. Serviciul de pompieri şi de salvare din comitatul Merseyside a declarat iniţial că primele elemente ale anchetei relevă un incendiu accidental declanşat într-un vehicul, de la care focul s-a extins şi la celelalte maşini. Primarul oraşului, Joe Anderson, s-a deplasat la locul incendiului, catalogându-l într-o postare pe Twitter drept un „incident major”.

Incidentul însă este văzut de către unii conspiraţionişti drept un prim incident (sau unul din primele incidente) în care un „Skynet” acţionează în lume, independent de voinţa oamenilor. Pentru cine nu cunosc încă, Skynet este nevăzutul personaj negativ din trilogia de filme „Terminator”.

Conform filmului SF „Terminator”, Skynet este o inteligență artificială ficțională, bazată pe o rețea de computere și sateliți, construită pentru a coordona întreaga apărare strategică a SUA şi a aliaților, înlocuind factorul de decizie uman. Incredibila viteză de calcul și rațiunea rece îl fac cu mult superior comandanților umani. Poate să ia decizii foarte rapid și să conducă operațiuni militare cu eficiență si viteză foarte ridicată. Sistemul de supercomputere dispune de procesoare cu rețea neuronală, care îi permit să gândească precum oamenii și să învețe în progresie geometrică. Viteză de procesare maximă: 60 de teraflopi. Skynet devine conștient de propria existență și încearcă să comunice cu creatorii umani, dar aceștia intră în panică și încearcă să îl scoată din funcțiune, ceea ce înseamnă moartea pentru acesta. Prin urmare, ajunge să considere întreaga umanitate (nu doar pe adversarii SUA) drept un pericol care trebuie înlăturat.

Făcând analogia, unii conspiraţionişti cred că un Skynet din viaţa actuală „s-a trezit” şi, folosindu-se de electronica din autoturisme, a declanşat un prim incident în lupta viitoare împotriva oamenilor…

Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock