Marele mister al pietrelor de Stonehenge a fost dezvăluit: acestea au extraordinare proprietăţi sonice!

  •  
  •  
  •  
  •  

stonehengeMisterul pietrelor de la Stonehenge i-a frământat pe mulţi oameni o perioadă mare de timp. De-a lungul timpului au fost elaborate numeroase teorii referitoare la originea Complexului Megalitic de la Stonehenge. Una dintre ipoteze susţine chiar că realizatorii iniţiali ai straniilor formaţiuni ar fi fost inspiraţi de nava spaţială care i-a adus pe Terra sau care le-a furnizat provizii în jurul anului 8000 î. Ch.

Acum însă o teorie mai puţin “fantastică” şi mai ştiinţifică ne anunţă că oamenii de ştiinţă au relevat extraordinarele proprietăţi sonice ale pietrelor vinete (“bluestone”) de la Stonehenge, scrie site-ul sci-news.com. Cercetătorii britanici, în revista “Timp & Minte: Revistă de Arheologoe. Conştiinţă şi Cultură”, se pare că au dezvăluit misterul pentru care constructorii de la Stonehenge au ales să construiască pietrele gigantice aflate la 320 de km distanţă de Ţara Galilor, în Câmpia Salisbury. Studiul lor pilot s-a concentrat pe toate pietrele vinete care se găsesc pe dealurile Preseli Hills (Carn Menyn) din sud-vestul Ţării Galilor, sursa de provenienţă a unor pietre de la Stonehenge.

Conform unei legende locale, pietrele vinete posedă proprietăţi magice şi de vindecare. Dar, ceea au descoperit Dr. Paul Devereux şi Dr. Jon Wozencroft de la Universitatea Regală de Arte din Londra o reprezintă extraordinarele proprietăţi sonice ale acestor pietre, care ar fi stat la folosirea lor în Stonehenge. După ce au testat mai mult de 1.000 de piese din Carn Menyn, cercetătorii britanici au descoperit că, în medie, între 5-10% din pietre “sună” atunci când sunt lovite. În alte părţi, procentul se ridică între 15 şi 20%.

Eu sunt sigur că aceste pietre de la Stonehenge, prin sunetul produs, pot provoca anumite energii care ar avea posibilitatea chiar să şi vindece. Lumea modernă descoperă cu uimire cât de avansaţi în cunoaştere erau înaintaşii noştri…

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu