Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibil ce-au găsit arheologii chinezi: au fost descoperite rămăşiţele lui Buddha de acum 2 milenii şi jumătate

232

blankO cutie ceramică despre care se crede că ar conține rămăşiţele lui Buddha însuși a fost descoperită în regiunea Jingchuan (din China).

Conform legendei, în urmă cu aproximativ 1000 de ani, doi călugări au petrecut numai puţin de două decenii pentru a strânge toate fragmentele osoase pe care le-ar fi putut găsi despre Buddha – omul care a fondat budismul, una din religiile fundamentale ale lumii.

Acum, o echipă arheologică condusă de Hong Wu, de la Institutul Provincial de Artă și Relicvultură din Gansu, a dezvăluit că această cutie a fost găsită sub un drum din Jingchuan (China), alături de o colecție de peste 260 de statui budiste.

Autenticitatea rămășițelor lui Buddha este totuși extrem de dificil de stabilit și poate fi aproape imposibil a se şti. “Călugării Yunjiang și Zhiming ai Școlii Lotus, care aparține Templului Manjusri din Mănăstirea Longxing, din prefectura Jingzhou, au adunat mai mult de 2.000 de piese de sarira [rămășițe incinerate ale lui Buddha], precum și dinții și oasele lui Buddha și le-a îngropat în Sala Manjusri a acestui templu”, scrie inscripția de pe cutie.

Născut în anul 563 î.Hr., ca prinţul Gautama, Buddha a resimţit o convertire religioasă şi o vocaţie pentru celibat pe când avea treizeci de ani, la zece ani după ce se căsătorise. Abandonându-şi soţia, fiul şi o viaţă îmbelşugată şi lipsită de griji, în favoarea unei vieţi ascete de pribeag, el s-a îmbrăcat în haine de cerşetor şi s-a mutat într-o grotă din sălbăticia Indiei. „Lumea este construită pe durere, iar temeliile sale sunt turnate în agonie”, considera el, dezvoltând o filosofie religioasă ce-i poartă numele.

Alimentaţia a fost o problemă încă de la început. Pentru a atinge starea de iluminare sau bodhi, el mânca numai muşchi de copac, rădăcini, grăunte şi uneori fructe sălbatice. Ajungând vlăguit, el şi-a distrus definitiv sănătatea, suferind arsuri stomacale şi intestinale intense – probabil din cauza unor ulcere. El a consumat alimente despre care se crede că i-au provocat moartea în anul 483 i.Hr., după ce ţinuse o predică într-un crâng de mangustani de lângă satul Pava. Ca urmare a sângerării unui ulcer, Buddha a murit.

Trupul lui Gautama a fost incinerat, între cele opt grupuri de discipoli ai săi iscându-se o dispută în privinţa cui ar trebui să păstreze cenuşa. Recunoscând stupiditatea unei lupte pentru rămăşiţele unui om ce propovăduise pacea, conducătorii celor opt grupuri au împărţit cenuşa în opt părţi egale. Opt urne de aur au fost trimise suveranilor celor opt regate indiene, iar deasupra rămăşiţelor au fost înălţate altare, fiecare devenind un loc de cult.

Sursa (traducerea şi adaptarea): livescience.com

Orgoni Crystal