Orgoni Crystal

 

Rămăşiţele unei reptile zburătoare au fost descoperite în Transilvania

375
blank
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

O ştire de la sfârşitul lunii noiembrie 2019 ne aduce în vedere o descoperire uluitoare făcută în România. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu specialiști din America, au găsit fragmente ale unui specii de reptile zburătoare care a trăit în zona Transilvaniei.

Reptila zburătoare a fost numită Albadraco tharmisensis, denumirea provenind de la numele județului Alba (unde a fost descoperită reptila) și din latinescul “draco” = “dragon”.

În comunicatul de presă emis mass-mediei de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca putem citi următoarele: „Prezența a două fragmente de bine conservate și a unei vertebre cervicale care revin lui A. tharmisensis este foarte interesantă deoarece semnifică prima semnalare din Europa a unui fragment de premaxilar și a unei simfize mandibulare asociate, provenite de la același individ. (…) Vertebra cervicală provenită de la A. tharmisensis confirmă existența azhdarcharidelor cu gât scurt în Insula Hațeg. (…) Prezența a două rânduri de foramene pe fețele laterale ale premaxilarului, reprezintă cea dintâi semnalare la nivel mondial, a unei astfel de specificități pentru un azhdarchid cretacic superior. Albadraco tharmisensis a făcut parte din ecosistemele terestre insulare ale arhipelagului Oceanului Tethys”.

Articolul despre această desceperire a apărut recent într-o publicație de profil – revista științifică “Cretaceous Research”.