Fabuloasa comoară a domnitorului Petru Rareş… se află ea îngropată sub Munţii Rarău? Există de acolo un tunel care duce spre Ceahlău şi Bucegi?


Petru rares comoaraPetru Rareș (1483 – 1546, Suceava) a fost domn al Moldovei de două ori, prima dată între 20 ianuarie 1527 și 18 septembrie 1538, iar a doua oară între 19 februarie 1541 și 3 septembrie 1546. A fost fiul natural al lui Ștefan cel Mare cu o anume Răreșoaia, a cărei existență nu e documentată istoric.

Se spune că Petru Rareş avea o comoară fabuloasă. Comoara ar fi alcătuită din aur, arme respectiv săbii, bijuterii şi multe altele. Dar unde s-ar afla ea situată? Există două versiuni referitoare la ea:

1) Ea s-ar afla îngropată în satul Pietroasa, judeţul Suceava. Există o aşa-zisă „Prelucă a lui Rareş”, unde domnitorul Moldovei şi-ar fi ascuns comoara, după ce a aflat că turcii vor năpusti peste el. În țancurile Pietroasei sunt destule peșteri, grote, ziduri și multe alte urme ale trecutului, în care Petru Rareş ar fi putut ascunde o comoară.

2) În zona Munţilor Rarău, la Pietrele Doamnei. În zona munţilor Rarău s-ar afla o peşteră misterioasă, în care au intrat odată o companie de militari (pe vremea lui Ceauşescu), şi din care nimeni nu a mai ieşit niciodată. Aceasta se poate să fie doar o legendă urbană, la fel ca şi legenda despre nişte tuneluri misterioase care ar pleca din Rarău, ar ajunge în Ceahlău şi până în Bucegi.


Lasă un comentariu