Fabuloasa comoară a domnitorului Petru Rareş… se află ea îngropată sub Munţii Rarău? Există de acolo un tunel care duce spre Ceahlău şi Bucegi?


Petru rares comoaraPetru Rareș (1483 – 1546, Suceava) a fost domn al Moldovei de două ori, prima dată între 20 ianuarie 1527 și 18 septembrie 1538, iar a doua oară între 19 februarie 1541 și 3 septembrie 1546. A fost fiul natural al lui Ștefan cel Mare cu o anume Răreșoaia, a cărei existență nu e documentată istoric.

Se spune că Petru Rareş avea o comoară fabuloasă. Comoara ar fi alcătuită din aur, arme respectiv săbii, bijuterii şi multe altele. Dar unde s-ar afla ea situată? Există două versiuni referitoare la ea:

1) Ea s-ar afla îngropată în satul Pietroasa, judeţul Suceava. Există o aşa-zisă „Prelucă a lui Rareş”, unde domnitorul Moldovei şi-ar fi ascuns comoara, după ce a aflat că turcii vor năpusti peste el. În țancurile Pietroasei sunt destule peșteri, grote, ziduri și multe alte urme ale trecutului, în care Petru Rareş ar fi putut ascunde o comoară.

2) În zona Munţilor Rarău, la Pietrele Doamnei. În zona munţilor Rarău s-ar afla o peşteră misterioasă, în care au intrat odată o companie de militari (pe vremea lui Ceauşescu), şi din care nimeni nu a mai ieşit niciodată. Aceasta se poate să fie doar o legendă urbană, la fel ca şi legenda despre nişte tuneluri misterioase care ar pleca din Rarău, ar ajunge în Ceahlău şi până în Bucegi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock