Mitologia grecească nu minte! Incredibilii extratereştri giganţi care îşi schimbau forma au existat în trecutul omenirii!


zeus typhonEi erau foarte înțelepţi și puteau profeți evenimente viitoare, dar nu erau dispuși să dezvăluie secretele viitorului… Vorbeau și se comportau ca şi oamenii, dar ei nu erau de origine umană… Ei erau „extratereştrii care își schimbă forma”, fiinţe care au vizitat planeta noastră cu mult timp în urmă. Călătoria noastră și căutarea adevărului ne duce în Grecia antică, unde întâlnim o rasă extraterestră remarcabilă, care mai târziu a devenit venerată ca şi zei.

Peştii au fost sacri pentru primii greci și romani. În mitologia greacă, putem citi despre anumite fiinţe amfibii, numite „Oamenii mării”. Se spune că aceste ființe, cu coadă de pește şi corpuri umane, au fost foarte înțelepte. Ele puteau prooroci evenimente viitoare, deși nu au fost întotdeauna dispuși să dezvăluie secretele viitorului. Caracteristic pentru acești pești-oameni a fost capacitatea lor de a-şi schimba forma lor în altceva, în lei, vulturi sau șerpi. Deşi vorbeau ca şi oamenii, ei nu erau de origine umană, ci extratereștri.

În Babilon, se vorbşete, de asemenea despre zeul Oannes, extraterestrul cu faţă de om şi trup de peşte. Acesta este descris astfel de istoricul grec Berossus: „“Tot trupul acestei fiinţe arăta ca un peşte; iar sub capul peştelui se afla un alt cap, dar şi o pereche de picioare, asemănătoare cu cele ale omului, îmbinate la coada sa… Atunci când soarele apunea, era obiceiul acestei fiinţe de a sări în mare din nou şi de a rămâne toată noaptea în adâncimile mării”. Oannes ieşea ziua din ape, pentru a-i învăţa pe oameni lectura, artele şi diverse ştiinţe. “Oannes” este de fapt forma grecească a numelui babilonian “Uanna”.

Cine au fost zeii mării?

Poseidon (Neptun) este asociat de către majoritatea oamenilor cu zeul grec al mării. Cu toate acestea, mulți cercetători cred că o altă zeitate era zeul mării la început. El a fost numit Nereus și aparţinea „oamenilor mării”. A fost o fiinţă foarte bună, care mai târziu a fost înlocuită de celebrul zeu Poseidon.

Apoi, a fost Proteus, care a trăit în apele din afara Egiptului. Aparent, el aproape invincibil în lupte, deoarece îşi putea schimba în mod constant forma, când dorea el.

Înainte ca Atena să devină zeița oraşului grecesc cu acelaşi nume, Atena, un zeu amfibiu pe nume Cecrops a fost fondatorul original și primul rege al orașului. Conform tradiției, omul-peşte Cecrops, precum și fiul său, Erichtonios, au fost de origine egipteană.

Zeul-şarpe Typhon şi bătălia sa cu Zeus

Un zeu foarte celebru în mitologia greacă este zeul-şarpe Typhoeus (Typhon), o versiune grecească a zeului egiptean Seth. Typhon a fost un rebel care a luptat împotriva puternicului Zeus. Când Zeus a crezut că a câștigat în cele din urmă bătălia împotriva titanilor, fiind gata să pretindă victoria, un nou inamic a intrat în luptă, de partea titanilor. Zeul-şarpe Typhon cu aripi era un adevărat monstru: „Avea o forţă imensă în braţe. De la nivelul umerilor sale, i-au crescut o sută de capete ale unui șarpe, un dragon groaznic, cu limbi negre. De sub sprâncenele ochilor, un foc fulgera. Și existau voci din toate capetele sale îngrozitoare, care rosteau sunete incredibile”.

În mod aparent, exista un amestec neobişnuit de sunete, amintind de un leu, de un taur și un câine. Probabil că Typhon trebuie să fi fost extrem de mare, căci „capetele sale ajungeau la stele”. Typhon era cel mai probabil un gigant. Puternicul zeu Typhon trebuie să fi avut o mașină de zbor impresionantă și înfricoşătoare. Cu toate acestea, Zeus a fost un adevărat luptător, care a refuzat să renunțe la luptă și a lansat un nou atac: „Zeus a tunat tare și cu putere, astfel încât pământul a sunat teribil.”

Ambele părți au folosit arme high-tech. A fost un război intens. Ambele părți au făcut tot posibilul pentru a câștiga. Totusi, Zeus a fost cel care a trimis primul o lovitură directă țintei sale, cu ajutorul maşinii sale de război. Arma lui Zeus a distrus toate capetele monstrului, şi tot ce se afla în jurul lui. Rezultatul a fost acela că mașina de zbor a lui Typhon s-a prăbușit pe Pământ.

Deși vehiculul său aerian a fost distrus, Typhon a supraviețuit accidentului. Lupta dintre zeul-şarpe și Zeus a continuat. Diferite arme au fost desfășurate, precum și diferite locuri au fost folosite ca şi câmpuri de luptă. A fost o luptă pe viață și moarte, iar Zeus a reușit până la urmă să câştige, învingându-şi dușmanul său, Typhon.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO