Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Blestemele filmului de groază “Exorcistul”, prima peliculă horror câştigătoare a premiului Oscar

360

blankExorcistul (original: The Exorcist), este un film de groază american din 1973, regizat de William Friedkin, adaptat de William Peter Blatty după romanul său cu același nume din 1971. Cartea fiind inspirată din cazul de exorcizare al lui Roland Doe din 1949, se referă la posesia demonică a unei fetițe de 12 ani și încercările disperate ale mamei sale de a recâștiga înapoi copilul printr-un exorcism realizat de doi preoți.

The Exorcist a fost nominalizat în total la zece Academy Awards (Oscar) în 1973, câștigând două din ele. Este primul film de groază nominalizat la Best Picture.

Totodată, filmul este considerat ca fiind unul dintre cele mai blestemate filme din toate timpurile. Teoriile conspiraţioniste şi adepţi ai supranaturalului susţin că un demon s-a aflat pe platouri şi a încercat să împiedice lansarea filmului. Chiar au existat o serie de zvonuri că nouă oameni ar fi murit în timpul producţiei filmului. Mai multe incendii au izbucnit pe platourile de filmare atunci când nimeni nu se afla acolo.

Actriţa Linda Blair a suferit o serie de căderi nervoase după terminarea filmărilor. Rata mortalităţii din zona Georgetown, din statul Washington, a crescut imediat după lansarea peliculei. O altă ştire relatează că o cruce veche de 400 de ani a fost lovită de fulger, în Italia, în timpul premierei filmului.

Orgoni Crystal