Incredibilul Munte Kailash din Tibet este o piramidă artificială sau o centrală nucleară? Conexiuni misterioase…

  •  
  •  
  •  
  •  

Plin de tradiţii mistice, Muntele Kailash din Tibet rămâne o mare enigmă, atrăgând atenţia multora. Axis Mundi, Centrul Universului, Centrul Lumii, Stâlpul Lumii, Meru, Astapada, Kangrinboge – toate aceste nume aparțin celui mai sfânt și mai misterios munte din lume.

Muntele Kailash se ridică la o altitudine de 6714 metri și este mai mic decât munții din apropiere (Himalaya), însă el este deosebit pentru forma sa misterioasă și pentru energiile radioactive. Zona din jurul acestui mare munte este sursa a patru râuri mari din India – Indus, Brahmaputra, Surlej și Karnali, care este un afluent major al râului sacru, Gange.

Ca vestitor spiritual a 5 religii, și anume hinduismul, taoismul, budismul, jainismul și religia nativă tibetană – Bon, Muntele Kailash este recunoscut ca un munte sacru, inaccesibil și sfânt.

Muntele Kailash este o imensă piramidă artificială?

Există mai mulţi cercetători ruşi care spun că Muntele Kailash ar putea fi o vastă piramidă construită de om, centrul unui întreg complex de piramide mai mici, 100 în total. În plus, acest complex ar putea fi centrul unui sistem mondial care conectează alte monumente sau locuri unde au fost observate fenomene paranormale.

Ideea piramidei din această regiune nu este nouă. Numeroși călători, în special la începutul secolului al XX-lea, și-au exprimat opinia că Muntele Kailash este prea perfect pentru a fi ceva natural. De exemplu, G.C. Rawling, spunea în 1905 următoarele: „Acest munte seamănă cu o vastă catedrală – părțile laterale ale muntelui sunt perpendiculare (…) liniile de separare arată clar și distinct (…) de parcă întreg muntele ar fi fost construit de mâini uriașe”.

Oftalmologul rus, dr. Ernst Muldashev, a fost cel care a propus în 1999 teoria că Muntele Kailash ar fi o piramidă creată de om. Potrivit lui și echipei sale, Muntele Kailash este conectat direct la piramidele din Giza (Egipt) și Teotihuacan (Mexic). Se presupune că acest munte mai este conectat la alte monumente de pe glob, ca de exemplu, Stonehenge, care se află la 6666 km distanță de vârful muntelui Kailash. Muldashev a mai menționat vocile și întâmplările ciudate pe care el și echipa sa le-au trăit în apropierea Muntelui Kailash, precum sunetele misterioase din interiorul muntelui.

Mohan Bhatt, un savant sanscrit, susține că opera antică hindusă „Ramayana” menționează Muntele Kailash ca fiind o piramidă, iar textele antice dezvăluie ca acesta fiind o „axă cosmică”.

Cele 2 lacuri misterioase

Au apărut mai multe teorii cu privire la cele două lacuri care înconjoară poalele Muntelui Kailash, și anume Mansarovar Tal și Rakshas Tal. Mansarovar Tal are o formă rotundă, asemănătoare Soarelui, în timp ce Rakshas Tal ia forma unei semilune, reprezentând energiile binelui și răului. Mai mult, în ciuda apropierii ambelor lacuri, Mansarovar este un lac cu apă dulce, iar Rakshas este un lac cu apă sărată, adăugând şi mai mult mister acestui munte maiestuos.

O antică centrală nucleară?

În India, precum se ştie, a fost descoperită cenușă radioactivă și rămășițe radioactive antice. Întrebarea care s-a pus a fost aceasta: de unde provine această radiație nucleară? De aceea, unii cred că în Antichitate în India a avut loc o explozie nucleară. Aşadar, pornind de la această idee, cercetătorul Philip Coppens crede că Muntele Kailash ar fi putut fi o centrală nucleară.

În 1907, în zona Tibetului au fost descoperite aproximativ 50.000 de manuscrise în diferite limbi, printre care „Sutra de diamant”, cel mai vechi manuscris tipărit. Printre documente, s-a găsit şi o diagramă budistă din secolul al II-lea d.Hr., care ilustrează un „munte cosmic” cunoscut sub numele de Muntele Meru. Această diagramă a atras atenția unui om de știință de la corporaţia Northrop-Grumman, care proiectează arme militare pentru guvern. Potrivit acestuia, această diagramă budistă a Muntelui Meru este un plan pentru un accelerator de particule sau un ciclotron, care ar fi fost folosit pentru dezvoltarea unei bombe atomice!

Potrivit miturilor mongole, anumite ființe extraterestre locuiesc în jurul Muntelui Meru din cauza energiei emanate din acesta, care probabil le-a ținut în viață. Unii cercetători spun că Muntele Meru poate fi considerat ca fiind Muntele Kailash, oferind nu doar energie spirituală, ci şi energie nucleară.

Aceste teorii ne oferă o privire asupra explicațiilor probabile asupra acestui munte, care a captat interesul multor cercetători. Muntele Kailash va continua să-i fascineze pe cei interesaţi de misterele Terrei…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu