Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Filozofi care neagă realitatea lui Iisus Hristos … Cât de departe putem merge cu aberaţiile?

194

blankÎn secolul al XVIII-lea, odată cu apariţia iluminismului, au existat filozofi care au negat realitatea Noului Testament, şi deci pe a lui Iisus. Pentru ei, e vorba numai de mitologia solară antică, redată în stil evreiesc. Astfel, Charles Dupuis a scris în 1794 lucrarea “Originea tuturor cultelor sau religia universală”, iar Francois de Chasseboeuf – “Ruine sau Meditaţii asupra revoluţiilor imperiilor”.

Pentru aceşti autori şi discipolii lor, originea tuturor cultelor este cultul naturii. Religia universală este religia soarelui. Toate formele religiei nu sunt decât aspecte ale cultului solar. Iată ce scrie Dupuis:

„Creştinismul nu este, în realitate, decât cultul Naturii şi al Soarelui. Eroul legendelor cunoscute sub numele de Evanghelii este acelaşi erou care a fost cântat cu mult mai mult geniu în poemele despre Bachus, Osiris, Hercule, Adonis etc. După ce vom demonstra că povestea inventată a unui Dumnezeu care s-a născut dintr-o fecioară la solstiţiul de iarnă, care învie la Paşti, adică la echinocţiul de primăvară, după ce coborâse în iad; a unui Dumnezeu care duce cu el un cortegiu de doisprezece apostoli al cărui şef are toate atributele lui Ianus; a unui Dumnezeu biruitor asupra Prinţului tenebrelor, care face oamenii să treacă în imperiul luminii şi care vindecă durerile naturii, nu-i decât o fabulă solară, va fi la fel de lipsit de importanţă să cercetezi dacă a existat un om numit Christos sau dacă vreun prinţ oarecare s-a numit Hercule; important este numai să rămână demonstrat că fiinţa consacrată de un cult sub numele de Christos este soarele, şi că miraculosul legendei sau poemului are ca obiect acest astru; căci atunci va apărea clar că aceşti creştini nu sunt decât adoratorii soarelui.”

Desigur, mergând pe acelaşi principiu, putem demonstra că Charles de Gaulle n-a existat niciodată (https://www.lovendal.ro/wp52/celebrul-presedinte-francez-charles-de-gaulle-n-a-existat-niciodata/), la fel cum nici împăratul Napoleon n-a existat niciodată (https://www.lovendal.ro/wp52/mitul-napoleon-bonaparte-imparatul-n-a-existat-niciodata-fiind-o-personificare-a-zeului-apollo/). Până unde putem merge cu ridicolul şi aberaţiile? Se pare că destul de departe. Poate că cei care mai susţin că Iisus n-a existat, fiind o personificare a zeului-soare, ar trebui să citească cele 2 articole de mai sus. Şi apoi să-şi dea seama de ridicolul situaţiei, să citească, la urmă, acest articol: http://www.almeea.com/iisus-zeul-soare-o-noua-minciuna-francmasonica-si-satanista/

Orgoni Crystal