Mitul Napoleon Bonaparte: împăratul n-a existat niciodată, fiind o personificare a zeului Apollo


Napoleon 75Napoleon Buonaparte, celebrul împărat francez despre care s-a scris atât de multe, n-a existat niciodată. El este doar o simplă figură alegorică. Să vedem împreună ce ni se spune despre acest om minunat:

1) că îl chema Napoleon Bonaparte;
2) că s-a născut într-o insulă din Corsica;
3) că pe mama sa o chema Letiţia;
4) că avea trei surori şi patru fraţi, dintre care trei fraţi au devenit regi;
5) că a avut două soţii, una din ele născându-i un fiu;
6) că a pus capăt unei mari revoluţii;
7) că a avut parte de 16 mareşali imperiali, dintre care 12 erau activi;
8 ) că, în final, după ce a domnit 12 ani, a venit din Orient şi şi-a găsit sfârşitul în apele Occidentului.

1) De ce avea împăratul numele de Napoleon Buonaparte?

Precum se ştie, Soarelui i se mai spune şi „Apollon” de către poeţi; astfel, diferenţa dintre Apollon şi Napoleon nu este deloc mare. „Apollon” în limba greacă înseamnă „distrugătorul”; se pare că acest nume i-a fost dat Soarelui de către greci, datorită răului făcut lor de către Soare, atunci când o bună parte din armata greacă a fost distrusă de căldura excesivă. „Apollon” este un cuvânt identic cu „Apoleon”. Ambele cuvinte provin din verbul grecesc „apollyo” sau „apoleo” care înseamnă „a distruge”, „a nimici”.

Dar, de la „Apoleon” la „Napoleon” mai există o literă „N”. În greacă acest „N” se pronunţă „ne” sau „nai” şi înseamnă întărirea unei afirmaţii, putându-se traduce ca „adevăratul”; aşadar „Napoleon” s-ar putea traduce ca „adevăratul distrugător” sau „adevăratul Soare”.

Dar ce înseamnă „Buonaparte”, celălalt nume a lui Napoleon? El semnifică „partea cea bună”. Deci, Napoleon Buonaparte are două părţi (una malefică – „distrugătorul”, şi alta benefică – „partea cea bună”). Am putea spune că este o dualitate: zi şi noapte, lumină şi întuneric. Această alegorie a fost împrumutată de la persani: ei au imperiul lui Ahura Mazda şi imperiul lui Ahriman, adică imperiul luminii şi al binelui, şi, respectiv, imperiul întunericului şi al spiritelor rele. Astfel, că numele lui Napoleon Bonaparte pare mai degrabă desprins dintr-un mit decât dintr-o realitate istorică şi existenţială.

2) Napoleon s-a născut pe o insulă, ca şi zeul Apollo

Conform mitologiei greceşti, zeul Apollo s-a născut într-o insulă pe Mediterana (pe insula Delos). Locul de naştere al lui Napoleon se află pe insula Corsica (şi ea o insulă mediteraneană). Corsica a fost aleasă datorită poziţiei sale relative faţă de Franţa, având o poziţie similară ca cea a insulei Delos faţă de Grecia.

Pausanias l-a descris pe Apollo ca fiind un zeu egiptean, numai că asta nu înseamnă că s-a născut în Egipt, ci că egiptenii din vechime l-au venerat ca şi un zeu. Întâmplător sau nu, atât timp cât Napoleon a stat în Egipt, el a fost perceput acolo ca un personaj supranatural, ca „fiul lui Mahomed”, fiind astfel venerat şi el asemenea unui zeu.

3) Mama lui Napoleon a fost Letiţia; mama zeului Apollo a fost Leto

Se pune că pe mama împăratului Napoleon o chema Letitia. Dar numele de „Letitia” înseamnă „bucurie”, „zori”, adică lumina zorilor care împrăştie bucurie în întreaga natură. Se mai poate face încă o alegorie: zorii dau naştere Soarelui.

E remarcabil, de asemenea, faptul că mitologia greacă ne spune că mama lui Apollo a fost Letitia. Dacă romanii au transformat „Latona” din „Leto”, în secolele trecute, în lumea occidentală s-a preferat numele de „Letiţia”.

4) „Miticii” fraţi şi surori ale lui Napoleon

E interesant faptul că ni se spune faptul că Napoleon a avut trei surori. Coincidenţă sau nu, şi zeul Apollo a avut trei surori care reprezentau cele trei graţii.

În ceea ce priveşte cei patru fraţi ai lui Napoleon, ei ar putea reprezenta cele patru anotimpuri ale anului. Cei trei regi, fraţi ai lui Napoleon, au fost: Primăvara (ce a domnit peste flori), Vara (ce a domnit peste recolte) şi Toamna (ce a domnit peste fructe). Şi cum toate aceste trei anotimpuri datorează totul puternicii influenţe a Soarelui, la fel şi cei trei fraţi ai lui Napoleon şi-au datorat statutul de rege lui Napoleon. Şi un singur frate a lui Napoleon n-a ajuns rege, şi acesta este Iarna.

5) Cele două soţii ale lui Napoleon: Luna şi Pământul

Conform istoriei, Napoleon a avut două soţii, la fel cum şi Soarele a avut două soţii: Luna (conform mitologiei greceşti) şi Pământul (conform vechilor egipteni). Cu Luna, Soarele n-a avut niciun copil, pe când, cu Pământul, Soarele a avut un copil (la fel cum a avut şi Napoleon), acesta fiind Horus (fiul Lui Osiris-Soarele şi Isis-Pământul).

6) Napoleon şi Hidra

Se spune că Napoleon a pus capăt unei „boli” devastatoare care teroriza Franţa, şi care a fost denumită „hidra revoluţiei”. Se ştie că hidra a fost un monstru fabulos închipuit ca un şarpe uriaş cu mai multe capete, care, tăiate, creşteau la loc. Zeul Apollon a fost cel care în mitologia greacă i-a scăpat de greci de acest monstru care-i teroriza, ucigând această bestie. Dacă admitem că Napoleon a ucis revoluţia franceză, şi că acest cuvânt provine din latinescul „revolutus” care înseamnă „şarpe”, atunci putem înţelege mai bine asemănarea.

7) Napoleon şi cei 12 mareşali

Se spune că faimosul împărat a avut 12 mareşali imperiali. Curios, dar am putea asemăna cei 12 mareşali cu cele 12 semne zodiacale; fiecare mareşal are în subordine câte o armată şi astfel rezultă 12 armate, la fel cum armata paradisiacă din Biblie este divizată în 12 componente. Aşadar, cei 12 mareşali nu sunt decât nişte fiinţe simbolice, nu cu mult mai reale decât şeful lor.

8 ) Napoleon urmează cursul Soarelui

Precum se ştie, ni s-a spus faptul că Napoleon a venit din Orient (Egipt), pentru a domni în Franţa şi a dispare în mările Occidentale, după o domnie de 12 ani. Interesant e faptul că Napoleon urmează astfel cursul Soarelui: răsare din Est şi apune dincolo de oceanele Occidentului.

Aşadar, marele Napoleon n-a fost decât un personaj alegoric, împrumutând toate atributele de la zeul Soarelui. Şi în consecinţă, Napoleon Buonaparte, despre care atâta lume a scris atâtea lucruri, n-a existat niciodată!

P.S. Înainte de a începe să mă faceţi „nebun”, vreau să vă precizez faptul că acest articol a fost tradus şi adaptat după o lucrare publicată în anul 1827 de către Monsenieur J-B Peres şi intitulată „Cum împăratul Napoleon n-a existat niciodată sau Marea Eroare, Sursa unui infinit număr de erori văzute în istoria secolului XIX”.


ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock