Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Unii preoţi din Biserica Ortodoxă Română au atitudini anticreştine implicându-se în politică! Sfântul Părinte Tertullian spunea: „Singura mea politică este cea spirituală”!

  •  
  •  
  •  
  •  

sfintii victor si viorelÎmi cunoaşteţi poziţia cu privire la creştinism şi biserică. De multe ori, în cadrul acestui site, am luat întotdeauna apărarea creştinismului, acolo unde a fost cazul. M-am abţinut însă să critic Biserica Ortodoxă, deoarece, după peste 10 ani de studii teologice (nu oficiale, ci de amator), după ce am citit sute de cărţi cu privire la creştinism, inclusiv cărţi din vechime, am ajuns la concluzia că învăţăturile Bisericii Ortodoxe se apropie cel mai mult de creştinismul originar, faţă de celelalte Biserici ale creştinismului (Biserica Romano-Catolică, Biserica Reformată etc.). Asta e părerea mea şi concluzia la care am ajuns, în ciuda faptului că unii cititori s-ar putea să nu fie de acord cu această poziţie.

Dar, în acest articol voi critica extrem de dur poziţia unor lideri ai Bisericii Ortodoxe Române, care au ales, străin de învăţăturile creştine originare, să se îndepărteze de Dumnezeu şi să susţină făţiş, la lumina zilei, pe unul din candidaţi la alegerile prezidenţiale din România. Ce treabă are politica cu spiritualitatea!?

Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului, apare într-o înregistrarea video în timp ce face campanie electorală pentru Victor Ponta şi îşi îndeamnă subordonaţii să meargă la vot cu acest gând. Un alt moment surprins de o televiziunea locală din Satu Mare arată cum, la predică, cu crucea în mână, un preot ortodox face publicitate electorală făţişă pentru candidatul PSD. Trimişii Domnului s-au remarcat în această campanie electorală prin discursurile politice susţinute în biserică, ori prin transformarea lăcaşurilor de cult în locuri de pelerinaj pentru politicieni şi titluri de onoare date chiar de cei mai mari oameni din BOR şefilor Guvernului. Aşa şi-au arătat, în acest an electoral, trimişii Domnului susţinerea pentru anumiţi oameni politici. (Sursa: adevarul.ro)

Această poziţie a unor preoţi şi episcopi ai Bisericii Ortodoxe, de susţinere politică a unui candidat politic, care îţi oferă bani, este absolut una anti-creştină şi păgână şi chiar aş îndrăzni, satanistă. Aceşti preoţi fac de ruşine Biserica Ortodoxă Română şi nici nu îşi închipuie cât de mult rău fac creştinismului, pentru că prin asemenea poziţii oamenii se îndepărtează de biserică. Pe ce îmi întemeiez punctul de vedere când afirm aceste lucruri? Pe operele Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, pe care dvs, Preasfinţite Iustin, nu ar trebui să le ignoraţi. Dacă o faceţi, înseamnă că dvs. nu mai stăpâniţi lui Dumnezeu, ci lui Mamona, zeul banului şi al bogăţiei materiale.

Şi am să încep cu Tertullian (150-220), unul din marii părinţi ai creştinătăţii timpurii. Iată câteva extrase din operele sale:

* Pentru noi, creştinii, a urmări gloria şi onoarea este un lucru mort. De aceea, noi nu dorim să luăm parte la întrunirile publice. Nu este mai nimic străin de noi decât viaţa politică.

* Toate puterile şi demnităţile acestei lumi ne sunt, nouă creştinilor, nu numai străine, dar sunt şi inamice ale lui Dumnezeu.

* Nu mă interesează să ocup nicio funcţie publică. Evit să votez şi să stau în banca juraţilor. Nu vreau să servesc ca magistrat, judecător sau militar. Nu doresc să conduc pe nimeni; m-am retras din lumea politicii. Singura mea politică este cea spirituală, cum aş putea să nu fiu îngrijorat de toate grijile lumeşti.

* Creştinule, nu uita că tu eşti un străin în această lume, un cetăţean al Ierusalimului din ceruri. Cetăţenia ta, aşa cum ne spune apostolul, se află în ceruri.

Oare aceşti preoţi, care ajung să conducă Biserica Ortodoxă, cunosc operele Sfinţilor Părinţi, sau cred că pot aplica aceste învăţături doar cum doresc ei!?

P.S. Aceeaşi poziţie aş fi avut-o şi dacă Biserica Ortodoxă ar fi luat partea oricărui alt candidat la preşedinţie. Nu contează numele, ci contează implicarea în politică, care este una profund anti-creştină.

Sursa fotografiei: timesnewroman.ro.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu