Tehnologia LIDAR a descoperit ceva misterios într-o pădure din Polonia! În pădurea Baciu de lângă Cluj ce-ar putea fi găsit cu ajutorul aceleiaşi tehnologii?


Ceva vechi şi misterios este ascuns în pădurea Bialowieza din Polonia. Şi asta pentru că puțini ar fi crezut că urme ale unei civilizații antice au putut fi găsite şi într-o regiune de pădure, cu ajutorul unei tehnologii noi şi revoluţionare – LIDAR – transmisă prin intermediul satelitului. Imaginile din satelit dezvăluie anomalii antice și obiecte necunoscute în pădurea poloneză.

Imensa Pădurea Bialowieza este situată la granița dintre Polonia și Belarus. Ea este o regiune protejată UNESCO, căci aici se găseşte o viață sălbatică diversă și bogată, din care 59 de specii de mamifere, peste 250 de păsări și peste 12.000 de specii de nevertebrate.

Regiunea a fost scanată cu ajutorul tehnologiei LIDAR. Studiul a fost realizat de un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare Forestieră din Sekocin Stary și de la Universitatea Wyszynski din Varșovia (Polonia). LIDAR (Light Detection and Ranging) este o metodă de detectare la distanță utilizată pentru a examina suprafața Pământului.

Atunci când cercetătorii au examinat datele colectate de sateliți, au găsit un număr de obiecte necunoscute, care au variat în lungime și înălțime. Potrivit oamenilor de știință aceste structuri sunt antropice și ar putea fi rămășițele ale unei civilizații antice necunoscute, care a trăit odată în zonă. Este mult prea devreme pentru a determina vârsta exactă și natura structurilor antice. Mai multe studii trebuie să fie efectuate înainte ca oamenii de știință să poată prezenta o interpretare a rezultatelor.

Arheologii au care au folosit tehnologia LIDAR în diverse locuri ale lumii au avut foarte mare succes. De exemplu, tehnologia LIDAR a ajutat în descoperirea unui oraș pierdut în vârstă de peste 10.000 de ani, ce este ascuns în pădurea din Oklahoma. Tehnologia LIDAR a fost, de asemenea, folosită pentru a indica situl legendarului „Oraş Alb” din Honduras.

Aş avea şi eu o propunere: de ce nu s-ar folosi tehnologia LIDAR pentru a scana Pădurea Baciu de lângă Cluj, locul cunoscut al unor activităţi paranormale? Sunt sigur că multe surprize ar ieşi la iveală…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO