Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Acum, oamenii de ştiinţă de la Harvard consideră că se află un Pământ străvechi în interiorul Pământului nostru! De existenţa unui „Pământ străvechi” vorbeşte şi Biblia!


Pamant vechiO echipă de oameni de știință de la Harvard au găsit un indiciu că există o porțiune a unui Pământ vechi care s-ar găsi în interiorul mantalei planetei noastre. Un studiu prezentat la conferința Goldschmidt din Sacramento (California, SUA) susține că analiza cu izotopi al materialului extras din adâncurile Pământului este una inexplicabilă şi acest lucru poate reprezenta un indiciu al existenţei unui Pământ mai vechi care a existat înainte de coliziunea cu un alt corp ceresc, acest lucru ducând la formarea Lunii în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Potrivit autorilor studiului, analiza arată existenţa unui material înainte de momentul coliziunii.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, conduşi de profesorul asociat Sujoy Mukhopadhyay, cred că doar o porțiune a Pământului s-a topit ca urmare a coliziunii, și că în adâncul mantalei planetei noastre există încă o parte a Pământului vechi.

Cercetătorii au studiat raportul izotopic al gazelor nobile din adâncurile mantalei Pământului și l-au comparat cu raportul izotopic al gazelor mai aproape de suprafață. Ei au descoperit că raportul dintre 3He la 22Ne din straturile de suprafață ale mantalei este mult prea mare decât cel din straturile sale profunde. Analiza 129-Xenon și raportul 130 Xenon confirmă, de asemenea, ipoteza sugerată de cercetatori. Având în vedere că 129-Xenon este produs de descompunerea radioactivă a 129-Iod, acești izotopi indică faptul că partea veche a mantalei a fost formată în primele 100 de milioane de ani de evoluție a Pământului.

Oamenii de ştiinţă cred că această teorie explică diferențele dintre rapoartele izotopice ale gazelor nobile în diferite părți ale Pământului.

P.S. Stau şi mă gândesc dacă nu şi Biblia, în capitolul Genezei, vorbeşte de acelaşi lucru. Am spus acest lucru într-un articol din august 2011 (Marele mister biblic al Creaţiei: cum a fost creată lumea şi adevărata origine a lui Lucifer (partea 1)). Citez din acel articol:

* Încă din primele versete din Geneză (1:1-2), avem o mică bănuială că povestea creaţiei lumii are o anumită pauză:
“1. La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
2. Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.”

* Dacă vom compara versetul 1, cu celelalte 30 de versete din capitolul 1 al Genezei, vom observa că în timp ce în 30 de versete se descrie detaliat actul creaţiei, pas cu pas, primul verset (“La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul”) pare o referinţă a unui timp extrem de îndepărtat, diferit de celelalte versete. Bănuiala ne este confirmată dacă vom citi următoarele trei versete din Noul Testament, mai precis din II Petru 3:5-7:

* “5. Căci ei în chip voit uită aceasta, că cerurile erau de demult şi că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă şi prin apă,
6. Şi prin apă lumea de atunci a pierit înecată,
7. Iar cerurile de acum şi pământul sunt ţinute prin acelaşi cuvânt şi păstrate pentru focul din ziua judecăţii şi a pieirii oamenilor necredincioşi.”

* Aşadar, ni se vorbeşte de o lume străveche, ce nu mai este, căci a pierit înecată (vezi cuvintele îngroşate din textul de mai sus), şi de o lume nouă – “cerurile şi pământul de acum”, creaţia actuală de care se vorbeşte în primul capitol al Genezei. Aşadar, în privinţa creaţiei biblice, de ce n-am putea lua în considerare următoarea ipoteză: în momentul versetului 1:2 din Geneză, Pământul era o planetă lipsită de viaţă şi nelocuită, ce plutea în rămăşiţele haotice, reci şi întunecate ale unui vechi Univers. Planeta era înghiţită de ape, iar în jurul ei nu era decât un abis al unui Univers ruinat.


Lasă un comentariu