Hieroglifele Gosford demonstrează că vechii egipteni au vizitat Australia acum 4.500 de ani! Unii experţi spun că ar fi vorba de o farsă…


hieroglifele gosfordAustralia este ţara peisajelor exotice şi a sălbăticiilor. La început, în urmă cu zeci de mii de ani, ea a fost locuită de aborigeni, iar mult mai târziu, aproape de secolele noastre, a devenit o colonie europeană. Australia e cea care a adus în lume caractere şi personaje ca crocodilul Dundee sau Steve Irwin, „vânătorul de crocodili”. Dialectul limbii engleze vorbite aici este fermecător şi uşor de recunoscut. Turiştii vin în număr mare aici, dar ştiaţi că primii turişti au fost vechii egipteni, care ar fi sosit aici în urmă cu câteva mii de ani?

Cine spune asta? Cunoscutele „hieroglife Gosford”, care prezintă nişte însemne ciudate, ce par a fi de origine egipteană şi care se găsesc în Hunter Valley, regiunea New South Wales. Dacă vă duceţi pe Google Earth şi puneţi aceste coordonate 33°27’4.69″S, 151°18’9.44″E, veţi putea descoperi voi înşivă zona.

Din momentul descoperirii lor, aceste 300 de desene au căpătat o notorietate largă în lume, ca urmare a asemănării lor frapante cu hieroglifele egiptene. Ele se află desenate pe o piatră, iar sub această stâncă se pare că se găseşte un labirint ciudat de peşteri şi tuneluri. Ce înseamna asta? Că vechii egipteni au reuşit să traverseze Oceanul Indian şi au ajuns în Australia de Est, iar aici şi-au săpat pe o stâncă „povestea”? Cum au reuşit lucrul acesta? Cu ajutorul extratereştrilor? Prin magie?

Unii au încercat să traducă hieroglifele, iar acestea ar spune următoarea poveste: doi prinţi egipteni, pe nume Nefer-Djeseb şi Nefer-Ti-Ru, fiii marelui faraon Khufu, au condus mai mulţi navigatori egipteni către Australia. Nava lor a ajuns la ţărm, iar prinţul Nefer-Ti-Ru a murit în urma unei muşcături de şarpe. El a fost înmormântat acolo, în apropiere de Gosford, în urmă cu 4.500 de ani. Ştim cronologia, întrucât este menţionat Khufu, constructorul Marii Piramide, care a domnit între anii 2.547 şi 2.524 î.Hr.

Dar unii experţi în egiptologie nu sunt de acord cu aceste hieroglife, despre care spun că reprezintă o farsă ordinară. Specialistul în egiptologie, Boyo Ockinga, de la Universitatea Macquarie din Sydney, crede că locul nu are nimic de-a face cu egiptenii. Conform domniei sale, hieroglifele reprezintă imitaţii slabe realizate de soldaţii australieni care au vizitat Egiptul în timpul primului război mondial şi au devenit astfel fascinaţi de cultura egipteană.

Dumnezeu ştie care e adevărul!


Lasă un comentariu