Misterioasele peşteri de la Longyou şi Grotele mistice de pe Dealul Florii… Cine le-au construit? Au fost ele în trecut baze subterane pentru…extratereştri?

  •  
  •  
  •  
  •  

pestera de la Longyou1Se împlinesc mai bine de 20 de ani de când în China a fost descoperit un complex de peşteri la Longyou. Acesta cuprinde 24 de încăperi cu adevărat ciudate, ce sunt mai mult artificiale, decât structuri naturale. Istoria acestei descoperiri este următoarea: în iunie 1992, un ţăran chinez decide să pompeze nişte apă dintr-una din peşterile locale din regiune. După 17 zile de pompat, a fost îndepărtată destulă apă pentru a dezvălui nişte structuri subterane imense, ce conţineau nişte pietre sculptate, confirmându-se astfel ideea că „peşterile de la Longyou” n-au fost rezervoare naturale, ci, mai degrabă, structuri artificiale.

Suprafaţa grotei ocupă mai mult de 2000 de metri pătraţi, iar înălţimea maximă este de 30 de metri. Cele patru pietre sculptate sunt simetric dispuse; pe pereţi au fost descoperite o mulţime de semne asemănătoare. Deci, e clar o structură artificială: cine le-au construit şi cu ce scop?

pestera de la Longyou2

pestera de la Longyou3

În altă aşezare din China, Huashan, în anul 2000, un alt ţăran chinez a descoperit nişte peşteri asemănătoare, aflată sub Dealul Florii. Ele au primit numele de „Grotele mistice de pe Dealul Florii”. Sunt în total 36 de grote, care se extind pe o lungime de circa 5 kilometri de-a lungul dealului. Arheologii încă nu şi-au dat seama nici până acum, cine, când şi cu ce scop le-au construit. Cea mai mare grotă, grota nr.35, are 18 metri înălţime, 170 de metri lungime şi ocupă o zonă de 12.000 de metri pătraţi. În interiorul grotei se află 26 de stâlpi de piatră, dar şi multe încăperi de piatră, paturi de piatră, poduri de piatră, clădiri de piatră şi piscine de piatră. Fascinant!

Grotele mistice de la Huashan 1

Grotele mistice de la Huashan 2

Grotele mistice de la Huashan 3

Grotele mistice de la Huashan 4

Foarte interesant e faptul că nu există menţiuni istorice privind aceste peşteri şi, în interiorul peşterilor nu s-au găsit inscripţii pentru a afla cine le-au construit… e posibil totuşi să aibă legătură cu începuturile taoismului în China. O altă ipoteză presupune că ele ar fi putut constitui în trecut drept baze subterane secrete pentru extratereştri!

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner