O cavitate gigantică misterioasă a fost găsită în interiorul piramidei lui Keops. Oare la ce foloseşte?


Oamenii de ştiinţă tocmai cu anunţat că au găsit o cavitate gigantică în centrul piramidei lui Keops din Egipt, cunoscută sub numele de „marea piramidă”. Această cavitate este atât de mare încât ar încape în ea un avion de 200 de locuri.

Cei care au făcut descoperirea sunt cercetători egipteni, francezi, canadieni şi japonezi, care scrutează piramidele folosind tehnologii de vârf neinvazive, ce permit descoperirea eventualelor găuri în structurile interne puţin cunoscute. Proiectul lor de cercetare se numeşte „ScanPyramids”.

Potrivit studiului publicat în revista „Nature”, acest „vid imens”, cum l-au denumit cercetătorii, are o lungime de 30 de metri si caracteristici similare cu marea galerie, sala cea mai cunoscută a piramidei. „Vidul imens” se află la 40-50 de metri de camera reginei, în plin centru al monumentului.

„Marele vid este total închis, nimic nu a fost atins de la construcţia piramidei. Este o descoperire foarte entuziasmantă”, spune Kunihiro Morishima de la Universitatea Nagoya din Japonia, partener la misiunea ScanPyramids.

Proiectul ScanPyramids, lansat în octombrie 2015, foloseşte mai multe tehnologii care combină termografia infraroşu, radiografia cu miuoni şi reconstrucţia în 3D, în încercarea de a dezvălui prezenţa structurilor interne necunoscute în prezent în monumentele antice.

Acum, eu stau şi mă întreb: la ce foloseşte această cavitate gigantică secretă? Ea trebuie să fi avut un rol, însă acesta e un mister care trebuie să fie dezvăluit…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock