O ipoteză incredibilă: se află în viaţă echipajul de pe naveta spaţială Challenger, cea care e explodat în 1986, în cel mai mare accident din istoria astronauticii?


Pe 26 ianuarie 1986, s-a întâmplat o nenorocire în istoria zborurilor spaţiale: naveta spaţială NASA Challenger, a explodat la doar 73 de secunde de la lansare, din explozie rezultând și decesul celor șapte membri ai echipajului. Din cauza acestui accident, timp de doi ani și jumătate nicio navetă americană nu a mai realizat vreo misiune spațială, până la lansarea lui Discovery în anul 1988, în cadrul misiunii STS-26. Cauza oficială: un inel de pe partea dreaptă s-a rupt. Inelul s-a rupt și datorită temperaturilor neobișnuit de reci. Datorită ruperii inelului a izbucnit o flacără din propulsor, flacără care a ajuns la rezervorul cu combustibil, ducând astfel distrugerea navetei.

Accidentul a fost foarte mediatizat: un studiu a arătat că 85% dintre americani auziseră vestea la maxim o oră de la întâmplare. Dezastrul Challenger a fost utilizat drept studiu de caz în numeroase discuții pe problema siguranței și eticii la locul de muncă și a inspirat filmul de televiziune din 1990, Challenger.

Se spune că membrii echipajului navetei nu au murit în momentul dezmembrării vehiculului spaţial, ca urmare a exploziei, ci după ce cabina lor dezintegrată a ajuns în ocean. Cine au fost cele 7 victime? Michael J. Smith, Francis Richard Scobee, Ronald McNair, Ellison Onizuka, Christa McAuliffe, Gregory Jarvis şi Judith Resnik.

Există însă o teorie a conspiraţiei care spune că cei 7 n-au murit niciodată, ci trăiesc bine chiar şi în ziua de astăzi! De fapt, există 6 oameni care trăiesc şi astăzi şi care se asemănă foarte bine cu cei care ar fi trebuit să moară în 1986. Iată echipajul fotografiat înainte de dezastrul din 1986:

Să-i luăm pe fiecare astronaut în parte (6 din 7):

1) Francis Richard Scobee, comandantul navetei spațiale Challenger

Născut pe 19 mai 1939, comandantul Francis Richard Scobee avea 46 de ani când a murit în explozia navetei Challenger. În mod ciudat, există şi astăzi un om numit Richard Scobee, preşedintele unei companii de marketing-publicitate din Chicago, numită „Cows in Trees”, care seamănă foarte bine, ţinând cont că a trecut peste 30 de ani de la dezastru, cu şeful misiunii Challenger din 1986, Richard Scobee: aceaşi frunte, aceleași sprâncene, aceeaşi ochi albaştri care sunt ușor înclinaţi în colțurile lor exterioare.

Dacă mergeți pe site-ul „Cows in Trees”, veți vedea o animație cu o vacă aflată într-o rachetă pe cer, ieşind un fum în formă cifrei 6, la fel ca cum a fost văzută la TV explozia navetei spaţiale Challenger. Preşedintele companiei din Chicago, Richard Scobee, se pare că are un umor negru.

2) Michael J. Smith, pilotul lui Challenger

Născut pe 30 aprilie 1945, pilotul lui Challenger, Michael John Smith, avea 41 de ani când a murit în explozie. Există un bărbat numit Michael J. Smith, care seamănă, la fel, destul de bine, cu astronautul Michael J. Smith: aceleași sprâncene orizontale, aceiași culoare a ochilor, aceeași protuberanţă a nasului. Acest Michael J. Smith a fost profesor de inginerie industrială și sisteme la Universitatea din Wisconsin-Madison, a cărui adresă de e-mail este mjsmith@cae.wisc.edu.

3) Ronald McNair, specialistul misiunii Challenger

Născut pe 21 octombrie 1950, specialistul misiunii Challenger, Ronald McNair, cu doctorat în fizică, avea 36 de ani, când ar fi murit în explozia navetei spațiale. Dacă Ronald ar fi încă în viață astăzi, el ar arăta exact ca fratele său, Carl. Carl McNair este autor şi consultant educațional. El este fondatorul și președintele emerit al Fundației Ronald E. McNair, în onoarea fratelui său. Foarte interesant îl reprezintă faptul că pe site-ul ancestry.com, cel mai mare site genealogic din lume, într-o interogare din 2015, nu există nicio persoană denumită „Carl McNair”, fratele astronautului Ronald McNair, deşi Ronald este trecut (inclusiv părinţii săi).

4) Ellison Onizuka, specialistul misiunii Challenger

Un alt specialist al misiunii Challenger, Ellison Onizuka, primul astronaut american de origine japoneză, are şi acesta un frate, pe nume Claude. Născut la 24 iunie 1946 în Hawaii, Ellison avea 40 de ani atunci când ar fi murit în explozia lui Challenger. Dacă Ellison ar fi încă în viață, ar arăta exact așa cum arată fratele său mai mic, Claude: aceleași sprâncene, aceiași ochi, același nas, chiar și aceeași frizură. Claude Onizuka este membru al consiliului de administrație al Departamentului pentru controlul alcoolului în Hilo, Hawaii. Într-o interogare din 2015 al aceleiaşi baze de date, Ancestry.com, nu există nicio persoană pe nume Claude Onizuka, născută în SUA, deşi apare Ellison Onizuka şi părinţii lui.

5) Judith Resnik

Născută la 5 aprilie 1949, specialista misiunii Challenger, Judith Arlene Resnik, cu doctorat în inginerie, a fost primul astronaut american de origine ebraică care a intrat în spaţiul cosmic şi al doilea astronaut femeie. Dacă ar fi fost în viață astăzi, nu este greu să ne imaginăm că astronautul Judith Resnik ar arăta exact ca Judith Resnik, profesor de drept la Școala de Drept Yale: păr brunet, ochi negri, aceeași formă de sprâncene, laturile feței care se extind din maxilar. Atunci când vorbesc, cele două femei au aceeaşi expresie a feţei:

 

6) Sharon Christa McAuliffe, alt membru al echipajului Challenger

Născută pe 2 septembrie 1948, Sharon Christa McAuliffe a fost profesoară de studii sociale la Concord High School din New Hampshire, când a fost selectată din peste 11.000 de candidaţi pentru a participa la proiectul NASA „Teacher in Space”. Dacă Challenger nu ar fi explodat, ea ar fi fost primul profesor în spațiul cosmic. Ciudat, dar există un Sharon A. McAuliffe, profesor la Colegiul de Drept al Universității din Syracuse, care, iarăşi, seamănă al naibii de bine cu femeia-astronaut din 1986. Ar putea fi o coincidență faptul că profesorul de drept din Syracuse, Sharon McAuliffe, este vărul lui Terry McAuliffe, actualul guvernator al Virginiei, care a fost președinte al campaniei de realegere a președintelui Bill Clinton din 1996 și președinte al campaniei prezidențiale din 2008 a lui Hillary Clinton. Terry McAuliffe, un avocat al controlului armelor, este, de asemenea, foarte preocupat de problemele de finanțare ale NASA.

E adevărat că mai pot exista coincidenţe şi ca o persoană să semene cu alta. Dar 6 persoane!? Şi, mai mult decât atât, unele din aceste 6 persoane au exact aceleaşi nume cu cei care se presupun că au murit în ianuarie 1986, în timpul dezastrului Challenger? Ce sunt aceştia? Doppelgängers? Adică dubluri?

Dacă cel puţin 6 astronauţi din 7 trăiesc şi astăzi, atunci de ce toată această farsă? Una din ipoteze ar fi aceea că NASA știa că există probleme cu naveta Challenger, dar se afla sub presiunea politică şi publică pentru a o lansa. Dar, cei de la NASA i-au protejat pe membrii echipajului de pe Challenger, retregându-i în secret, înainte de lansarea navetei…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock