Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ăsta da mister: „Omul Marree”, un „geoglif” enorm, ce poate fi văzut doar din spaţiu! Nimeni nu ştie cine l-a făcut! Seamănă mai degrabă cu un extraterestru Anunnaki!


Omul MarreeGravat în nisip uscat de din stepa australiană, găsim cel mai mare geoglif din lume, cunoscut sub numele de „Marree Man”, adică „Omul Marree”, o înfăţişare enormă sub formă de om (aborigen) care se pare că vânează nişte păsări cu ajutorul unui bumerang. (Aici vreau să fac o mică paranteză. Termenul de “geoglif” nu există în DEX. În engleză se spune “geoglyph” şi desemnează un desen larg, cu lungime mari mare de 4 metri, care se află “sculptat” pe pământ). Deşi am spus că e vorba de „om”, dacă vă uitaţi la geoglif, acesta are cap de pasăre, fiind similar cu reprezentările sumeriene ale extratereştrilor Anunnaki.

Dar, spre deosebire de alte geoglife antropomorfe găsite în întreaga lume, care au fost construite de către civilizațiile antice, Omul Marree a fost descoperit în peisajul australian cu doar 17 de ani în urmă, în anul 1998! Chiar şi aşa, creaţia geoglifului rămâne un mare mister al Australiei. Geogliful este atât de mare încât este vizibil din spatiu, dar niciun singur martor nu poate să ateste cine este creatorul geoglifului și motivul pentru această construcție.

Totuşi, se bănuie că creatorul geoglifului ar fi fost Bardius Goldberg, un artist australian din zonă, care a murit în 2002. Goldberg, ce a fost cunoscut în crearea de opere de artă vizibile din spaţiu, a refuzat să confirme sau să infirme dacă el a creat imaginea.

Geogliful are înălţimea de 4,2 kilometri şi un perimetru total de 28 de kilometri, fiind situat pe un platou de teren arid, aflat la aproximativ 60 km vest de localitatea Marree, din Australia de Sud. Pilotul Trevor Wright, cel care zbura între localitățile Marree și Coober Pedy pe 26 iunie 1998, a zărit pentru prima dată figura falnică.

Dacă ar fi fost creat în zilele noastre, „Omul Marree” ar fi fost creat cu ajutorul unui buldozer (căci conturul are 30 de cm adâncime). Totuşi, nimeni nu a văzut sau a auzit ceva. În plus, la faţa locului, nu au fost observate urme de anvelope.

Pentru ca misterul să fie şi mai mare, la faţa locului au fost descoperite o serie de obiecte misterioase, inclusiv o fotografie prin satelit a figurii, un borcan care conține un steag mic al Statelor Unite și o notă care face referire la „Ramura Davidienilor”, un cult care avea o proprietate în apropiere de Waco (Texas), şi care a fost luat cu asalt de poliţie în 1993; atunci, au murit liderul cultului, David Koresh, precum și alţi 82 de adepți ai săi.

În ianuarie 1999, oficialii au găsit o placă mică îngropată în apropierea de nasul geoglifului. Ea avea imprimată următoarele cuvinte: „În onoarea țării de care ei știau odată. Realizările sale în aceste preocupări sunt extraordinare; o sursă constantă de uimire și admirație”. Citatul provine din cartea „Centrul roşu” de H. H. Finlayson; pe pagina respectivă de unde provine citatul se găsesc fotografii ale unor vânători care arătau similar cu „Marree Man”.

Anchetatorii au încercat, fără succes, să pună cap la cap această colecție ciudată de indicii. Cu toate acestea, unii au sugerat că toate acestea indicii au fost plantate pentru a distrage atenția de la adevăratul creator.

Există teorii care spun că „Omul Marree” a fost creat de extratereştri, dar nu se ştie motivul pentru care ar fi făcut-o!


Lasă un comentariu