„Fizicienii au realizat o gaură de vierme”! Uau! Titlul acesta ar fi trebuit să fie ştirea secolului, dar totuşi…


gaura de vierme 2Extras ca din paginile unui roman SF, fizicienii au realizat o „gaură de vierme” care creează sub forma unui tunel un câmp magnetic în spațiu, scrie site-ul livescience.com.

„Acest dispozitiv poate transmite câmpul magnetic de la un punct în spațiu la un alt punct, printr-o cale care este magnetic invizibilă”, a declarat co-autorul studiului Jordi Prat-Camps, de la Universitatea Autonomă din Barcelona, Spania. „Din punct magnetic de vedere, acest dispozitiv acționează ca o gaură de vierme, ca şi cum câmpul magnetic a fost transferat printr-o dimensiune suplimentară specială”.

Ideea „găurii de vierme” provine din teoriile lui Albert Einstein. În 1935, Einstein și fizicianul Nathan Rosen şi-au dat seama că teoria generală a relativității permite existența unor poduri care ar putea lega două puncte diferite în spațiu-timp. Teoretic, aceste poduri Einstein-Rosen sau găuri de vierme, ar putea permite existenţa unor tuneluri instantanee între distanțe mari (deși tuneluri în această teorie sunt extrem de mici, astfel încât în ​​mod obișnuit nu s-ar potrivi cu o călătorie în spațiu).

Până în prezent, nimeni nu a constatat că găurile de vierme spaţiu-timp ar exista în mod efectiv. De fapt, „gaura de vierme” obţinută de fizicieni nu reprezintă o „gaură de vierme spaţiu-timp” propusă de Einstein-Rosen, ci o „mantie invizibilă” futuristă, care a fost propusă pentru prima dată în 2007, în revista „Physical Review Letters”. Acest tip de gaură de vierme ar ascunde undele electromagnetice.

P.S. Eu cred că titlul de pe livescience.com a fost doar unul senzaţional şi atât. De fapt, nu e gaura de vierme de care a vorbit Einstein, şi prin care am putea călători instantaneu în alt punct din spaţiul Universului sau în alt timp. E posibil ca această „gaură de vierme” să fie doar o noţiune teoretică şi nimic mai mult şi ea nici să nu existe în realitate.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO