Locuitorii dintr-un oraş britanic au rămas muţi de uimire când au văzut pe cer un nor dreptunghiular perfect! Parcă era un covor magic zburător!

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

nor dreptunghiular bizarZiarul The Express ne prezintă un caz uluitor care s-a întâmplat foarte recent în Marea Britanie. Este vorba de mai mulţi locuitori care au fost şocaţi observând pe cerul de deasupra caselor lor un nor dreptunghiular sub forma unui… covor fermecat! Ce naiba o mai fi!? Citez din ştire:

Mai mulţi din Exeter, Devon (Marea Britanie) nu au pierdut niciun moment pentru a face fotografii pentru Facebook și a scrie postări pe Twitter despre norul sub formă de covor zburător care se afla deasupra orașului lor. Formaţiunea noroasă cu colţuri ascuţite a fost observată sâmbătă după-amiaza, 2 august 2014, şi a câştigat atenţia publicului, odată cu postarea pe Tweeter a Laurei Gilchrist, un angajat de la Meteorologie. Astfel, ea a scris: „În această seară, la Exeter, s-a observat un nor în formă de romb„.

Cei care caută o explicație senzațională sau supranaturală pentru vaporii de apă suspendaţi sub formă de covor zburător a lui Aladdin vor fi dezamăgiţi. Un purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie a asigurat locuitorii norul cu formă de ciudat este unul artificial, format din vaporii de apă lăsaţi de motorul unui avion ce se deplasa în aer. Dar, în timp ce dârele apar în mod normal ca două dungi subțiri lăsate de avion pe cer, în cazul acesta un amestec de condiții atmosferice au transformat dârele într-un dreptunghi plutitor. Biroul de Meteorologie susţine următoarele: În acest caz, un avion a trecut printr-o zonă de aer cu condiții adecvate pentru a lăsa dâre (…) Vântul bate într-un unghi drept, în faţa dârelor, și, din cauza condițiilor atmosferice, cristalele de gheață se răspândesc spre exterior, creând această formă de nor dreptunghiular”.

Totuşi, Biroul de Meteorologie recunoaşte că sunt foarte rare cazurile în care apar margini atât de bine delimitate ca acest nor bizar. Eu, unul, totuşi nu cred o iotă din explicaţiile meteorologilor britanici. Dacă aşa se formează dârele lăsate de un avion, sub forma unui dreptunghi aproape perfect, atunci eu sunt popă. Şi, credeţi-mă, că nu sunt…

 


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Lasă un comentariu