Descoperire uluitoare a companiei Sony: lentila de contact cu o minusculă cameră video ataşată, prin intermediul căreia putem înregistra tot ceea ce vedem!


Sony lentilaÎn timpul vieţilor noastre, avem tot felul de amintiri pe care le-am trăit. Însă, creierul nostru nu poate memora chiar totul, ci numai amintirile pe care el le consideră importante. Şi poate ne-am dori să revedem activitatea noastră de zi cu zi de acum 10 ani, de exemplu. Iar acest lucru poate deveni realitate datorită lui Sony, care a depus patentul pentru o invenţie uluitoare: o cameră de luat vederi minusculă, aflată într-o lentilă de contact care se lipeşte de ochiul dvs!

Această cameră minusculă din lentila de contact poate stoca toate imaginile văzute de-a lungul unei zile, imagini care pot fi apoi redate în faţa ochilor. Oare ce-am spus săptămâna trecută la întâlnire? Derulăm înapoi şi vedem în faţa ochilor momentul respectiv. Vrem să revedem un moment pe care să-l ţinem minte toată viaţa? Prima întâlnire cu viitoarea soţie, naşterea primului copil sau un alt eveniment? Nicio problemă! Putem derula şi vom vedea totul!

Imaginaţi-vă cum s-ar putea schimba sistemul de justiție penală, iar martorii oculari să ofere înregistrarea video în declaraţiile lor şi nu doar să spună ceea ce îşi aduc aminte? Sau cineva are o poveste incredibilă precum că a văzut un Bigfoot, o fantomă, sau un OZN? Sau poate toate cele trei? Haideţi să vedem înregistrarea şi să ne convingem!

Deşi este un concept extrem de interesant, el poate fi şi un pic înfricoșător, în acelaşi timp. O componentă-cheie a noii tehnologii a lentilei de contact este faptul că înregistratoarele „știu” când în mod deliberat ochii încep să clipească, spre deosebire de clipitul natural, involuntar; aceste mișcări deliberate activează mecanismele camerei. Este cunoscut faptul că o perioadă de timp de clipire obișnuită este cuprinsă între 0,2 la 0,4 secunde și, prin urmare, se poate spune că, în cazul în care perioada de timp de clipire depășește 0,5 secunde, clipirea devine conştientă.

Aceste lentile de contact pot înregistra imaginile pe un dispozitiv de stocare intern, o mare îmbunătățire față de alte modele, cum ar fi cele produse de Samsung, care transmit imaginile către un dispozitiv extern. Aceasta înseamnă că puteți cu ușurință să accesaţi înregistrările. Lentilele vor cuprinde şi mai multe tehnologii sofisticate; ele vor folosi senzori piezoelectrici, care transformă energia mecanică în energie electrică. Alimentarea camerelor va fi furnizată prin inducție electromagnetică, în care un curent electric slab este produs prin deplasarea unui conductor prin intermediul unui câmp magnetic. Camera va fi chiar capabilă să se adapteze înclinaţiei ochiului unui utilizator, dar şi de a folosi focalizarea automată pentru imaginile neclare.

Uluitor!

Sursa: techinsider.io

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO