Două minerale extraterestre misterioase au fost găsite în interiorul unui meteorit căzut în Somalia


Meteorite (Imilac; Pallasite, PMG); 23 cm across. Imilac, Augusta Victoria, Antofagasta Province, Antofagasta, Chile. Macovich collection; Mark Mauthner photo.

S-a descoperit că un meteorit care a aterizat în Somalia conține două minerale nemaivăzute până acum pe Pământ.

Este poate greu de imaginat că există minerale în Univers care nu se găsesc în mod natural pe Pământ, dar recent oamenii de știință au tăiat un meteorit foarte mare și au găsit două minerale în interior care nu se găsesc pe planeta noastră. Piatră spațială a fost identificată pe Pământ în El Ali, Somalia, în 2020.

Cele două noi minerale au fost descoperite în interiorul unei felii de 2,5 uncii scoasă din meteoritul principal. Oamenii de știință au numit aceste minerale ca elaliit (după meteoritul însuși) și elkinstantonit (după Lindy Elkins-Tanton, directorul general al Arizona State University Interplanetary Initiative). Descoperirea este semnificativă, deoarece ar putea ajuta să ne învețe mai multe despre formarea sistemului solar.

„De câte ori găsiți un mineral nou, înseamnă că toate condițiile geologice reale, chimia rocii, au fost diferite de cele găsite înainte”, a spus Chris Herd de la Universitatea din Alberta. „În acest meteorit special avem două minerale descrise oficial, care sunt noi pentru știință”.

Lucrările privind studiul noilor minerale rămân în desfășurare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock