Home Stiinta Câmpul magnetic al Pământului, creat de curenţii oceanici?
Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Câmpul magnetic al Pământului, creat de curenţii oceanici?

319

camp magneticCâmpul magnetic al Pământului ar putea fi generat de curenţii oceanici şi nu de miezul metalic topit al planetei, aşa cum se credea până în prezent, potrivit unei noi teorii care ar putea revoluţiona principiile actuale ale geofizicii, informează Daily Mail, în ediţia online.

Noua teorie, care a stârnit deja controverse, a fost publicată în revista New Journal of Physics, editată de Institute of Physics din Marea Britanie. Ea acreditează ideea potrivit căreia mişcarea circulară a unor volume foarte mari de apă sărată în jurul planetei reprezintă o importantă sursă de producere a câmpului magnetic, subestimată până în prezent de oamenii de ştiinţă.

Potrivit cercetătorilor, această teorie ar putea revoluţiona principiile actuale ale geofizicii, în condiţiile în care teoriile actuale susţin că magnetismul planetar este dat de miezul topit din centrul planetei.

“Toată lumea a acceptat această teorie, care nu a fost însă niciodată dovedită în realitate”, a explicat Gregory Ryskin, profesor de chimie şi biologie la Northwestern University din Illinois. “A fost doar o idee pe care am acceptat-o foarte mult timp, fără a ne pune însă prea multe întrebări despre veridicitatea ei”, a adăugat cercetătorul american, autorul noii teorii.

Sarea din apa de mare este o bună conductoare de electricitate, generând câmpuri electrice şi magnetice în momentul în care se mişcă.

Potrivit actualelor teorii, magnetismul Terrei este explicat prin faptul că centrul planetei conţine o sferă fierbinte de fier solid, cu un diametru de 2.400 de kilometri, în jurul căreia se învârte un strat de metal fluid, cu o grosime de 2.240 de kilometri.

Orgoni Crystal

 

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!