Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ceva ciudat se întâmplă sub Terra şi nimeni nu ştie de ce: Polul Nord se mişcă spre Siberia cu o viteză de 55 km/an

 • 277
 •  
 •  
 •  
  277
  Shares

blankSe pare că schimbarea polilor Pământului ia viteză! Potrivit revistei științifice „Nature”, ceva ciudat se întâmplă sub Terra, ceva care determină ca polul magnetic nord al Pământului să se mute din Canada spre Siberia.

Polul magnetic se mișcă atât de repede încât i-a forțat pe experții în geomagnetism din lume să facă o schimbare extrem de rară. Astfel, pe 30 ianuarie 2018, Modelul Magnetic Mondial, care guvernează sistemele moderne de navigație, urmează să fie actualizat urgent. Acest model este o componentă vitală a tuturor sistemelor de navigaţie, variind de la sistemele de geopoziţionare (GPS) utilizate de navele maritime până la hărțile pentru smartphone-uri.

Modelul actual era de așteptat să fie valabil până în 2020. Dar polul magnetic al Pământului a început să se schimbe atât de repede, încât încă din 2018 s-a spus că acest model trebuie să fie actualizat. Specialiştii și-au dat seama că sistemul actual a devenit atât de inexact, încât e pe punctul de a depăși limita acceptabilă pentru erorile de navigație.

În fiecare an, geofizicienii de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) și de la British Geological Survey efectuează o verificare a modului în care câmpul magnetic al Pământului variază. Acest lucru este necesar deoarece fierul lichid din miezul Pământului nu se mișcă în mod consecvent. În 2016, de exemplu, o parte din câmpul magnetic s-a accelerat temporar sub nordul Americii de Sud și sub Oceanul Pacific de Est. Această schimbare a fost sesizată de sateliți.

Mișcarea polului magnetic nordic al Terrei a fost obiectul studiilor încă din 1831. Inițial, s-a observat că acesta se deplasa cu o rată de aproximativ 15 km în fiecare an. Dar, de la mijlocul anilor 1990, a luat viteză, iar acum el se deplasează cu o rată de aproximativ 55 km pe an.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): foxnews.com

 


 • 277
 •  
 •  
 •  
  277
  Shares
Orgoni Crystal