Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Efectul Pinocchio şi minciunile: s-a descoperit ştiinţific că, atunci când minţim, nasul ne poate creşte!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankMai ţineţi minte clasicul desen animat „Pinocchio” în care celebrei păpuşe de lemn îi creştea nasul foarte mult odată ce spunea o minciună? Ei bine, un cât de mic adevăr există în toată această poveste. Şi asta pentru că, atunci când cineva spune o minciună, apar modificări la nivelul nasului în ceea ce priveşte temperatura. Acest proces poartă numele de „efectul Pinocchio”, aşa cum aflăm dintr-un interesant articol de pe Sciencedaily.com.

Termografia este o tehnică bazată pe temperatura corpului, care este aplicată în mai multe domenii ca industrie, construcţii şi medicină. Cercetătorii Emilio Milan şi Elvira Lopez, de la Universitatea din Granada, au folosit termografia pentru a obţine rezultate foarte interesante. Dorinţele şi excitările pot fi identificate atât la bărbaţi cât şi la femei prin utilizarea termografiei, valorile termografice crescând la nivelul pieptului şi a organelor genitale.

În afară de cele spuse mai sus, oamenii de ştiinţă spanioli au mai descoperit că atunci când un efort mental este realizat (înfăptuirea unei sarcini dificile sau spunerea unei minciuni), temperatura feţei se schimbă. Atunci când noi minţim, temperatura în jurul nasului nostru creşte, fiind activat o zonă a creierului denumită „insula”. Insula se activează atunci când noi experimentăm senzaţii reale; ea mai este implicată în detectarea şi reglarea temperaturii corpului. Astfel, există o puternică corelaţie negativă între activitatea insulei şi creşterea temperaturii; cu cât este mai activă insula (adică cu cât e mai real sentimentul), cu atât temperatura este mai scăzută şi viceversa.

P.S. Precum se ştie, nuvela pentru copii „Pinocchio” a fost scrisă în anul 1883 de scriitorul italian Carlo Collodi. Este absolut uimitor cum acest scriitor a avut o imaginaţie ştiinţifică atât de mare, de a reuşit să profeţească o descoperire ştiinţifică din secolul XXI. Pentru că atunci când temperatura nasului creşte, prin căldură nasul se dilată foarte puţin şi astfel, se poate spune că el creşte. Minunat!


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu