Celulele unei prinţese egiptene, ce a murit cu mii de ani în urmă, mai sunt încă apte de viaţă! Vor fi oamenii nemuritori prin tehnica îngheţării?


Va veni o vreme când oamenii nu se vor mai lăsa arşi în crematorii sau mâncaţi de viermi, o vreme în care cadavrele congelate vor fi păstrate în cimitire-frigorifere sau într-un fel de adăposturi cu temperatură scăzută, în aşteptarea zilei în care medicina, devenind capabilă să înlăture cauzele care au provocat moartea lor, îi va readuce la viaţă. Dar este posibil aşa ceva?

Fizicianul şi astronomul Robert C. W. Ettinger se referă în lucrarea sa „The Prospect of Immortality” („Perspectiva imortalităţii”), apărută în 1965, la un mijloc cu ajutorul căruia noi, oamenii, am putea, prin îngheţarea corpului, să obţinem o încetinire a ritmului activităţii celulare, astfel încât să-l facem de miliarde de ori inferior ritmului natural, pentru a asigura, în felul acesta, supravieţuirea sub raport biologic şi medical.

Deocamdată totul se prezintă utopic, dar ştim foarte bine că în zilele noastre aproape fiecare clinică mare posedă „depozite de oseminte”, în care sunt conservate ani de-a rândul, la temperaturi joase, oseminte omeneşti care la nevoie pot fi folosite. Sângele proaspăt poate fi păstrat un timp nelimitat la a temperatură de -196°C, lucru practicat pretutindeni; la temperatura azotului lichid, menţinerea unor celule vii este posibilă practic un timp nelimitat.

În martie 1963, biologii de la Universitatea din Oklahoma (SUA) au constatat că celulele pielii prinţesei egiptene Mene mai erau apte de viaţă. Or, trebuie precizat că prinţesa în cauză murise cu câteva mii de ani în urmă! În multe locuri au fost găsite mumii intacte, atât de bine conservate, încât cei care le-au văzut au avut impresia că sunt vii. Mumiile incaşe, păstrate în gheţari, au rezistat mileniilor şi sunt, din punct de vedere teoretic, încă viabile. În vara anului 1965, televiziunea sovietică a arătat doi câini care au fost păstraţi timp de o săptămână la temperaturi foarte joase. După şapte zile au fost dezgheţaţi şi să vezi minune: se zbenguiau mai abitir ca înainte!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock