Savanţi ai lumii au ajuns la concluzia-bombă: Creierul uman este o minune şi apariţia lui nu este posibilă fără un Creator!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Creierul uman reprezintă poate cel mai misterios organ al trupului nostru. Cunoscutul savant de la Academia de Științe din Rusia, academicianul Natalia Petrovna Behtereva, care a ocupat mai mulți ani postul de director al Institutului Creierului, scria: „Toată viața am consacrat-o studierii celui mai perfect organ – creierul uman. Și am ajuns la concluzia că apariția unei asemenea minuni nu este posibilă fără Creator. Evoluția creierului, descrisă de antropologi, este practic nereală”.

Să ne gândim, în primul rând, la memorie. Volumul memoriei omului constituie nu mai puțin de 10^14 – 10^16 biţi, dar, posibil, și mai mult. Sistemul nervos al omului numără în jurul a 10^10 neuroni. Dacă e să presupunem că ei sunt purtătorii de informație a memoriei, atunci fiecare neuron trebuie să poarte nu mai puțin de 10^7 – 10^8 biţi de informații, iar acest lucru contravine capacităților cunoscute ale neuronului.

Un alt savant, Penfield, a ajuns la concluzia că rațiunea nu este doar derivata creierului. Cu alte cuvinte, energia rațiunii și energia care alimentează creierul sunt diferite. Omul poate cu voința sa să controleze tensiunea vasculară, temperatura și chiar electrocardiograma, și dacă e așa, unde este atunci sursa acestei voințe? În cartea sa, „Taina rațiunii”, Penfield concluzionează: „Desigur, rațiunea funcționează împreună cu mecanismele superioare ale creierului. Dar rațiunea are energie”.

Şi alţi savanți de frunte au menționat de mai mult timp că rațiunea (conştiinţa) nu neapărat este legată de creier, putând exista independentă de el. Astfel, de exemplu, un prunc cu creier nedezvoltat poate avea senzații și amintiri din trecut. Un adolescent cu creierul nedezvoltat poate avea capacități matematice și muzicale excelente. De unde se iau?

Profesorul chirurg, arhiepiscopul și filozoful Luca Voino-Iasenetski, în cartea sa „Sufletul, Duhul și Trupul” scria: „Duhul este mai mare decât creierul și aceasta nu este una și aceeași… Duhul este cu mult mai amplu decât rațiunea”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner